Dit is Design Thinking by Doing verhaal 427/1001. De Centimaster

22 apr

centimaster.001

Bernardus Cornelis Albertus Maria. B.C.A.M. Noltee. Cor.

Ik heb meer initialen dan mijn roepnaam. Dat is vrij uniek.

Ik ben gedoopt, heb mijn commune gedaan, ben gevormd en nooit misbruikt. Dat is vrij uniek.

Laatst vroeg iemand hoe lang ik was en ik zei 184. Ik ben namelijk 184. Alleen in mijn  paspoort staat 183. Dus ben ik 183. Officieel.

Misschien moet ik het toch een keer rechtzetten. Maar ik kan het ook anders doen. Ik kan mijn Master gaan halen.

Ik las laatst namelijk over het volgende experiment.

Een professor deed het volgende. Het gaf een college aan drie representatieve groepen studenten. Steeds exact hetzelfde verhaal. Alleen een keer als student, een keer als docent en een keer als professor. En aan het eind van het college vroeg hij ze om een paar vragen te beantwoorden. Een daarvan was ‘Hoe lang denk je dat ik ben?’ De resultaten waren verrassend. Naarmate hij hoger op de sociale ladder stond werd hij langer geschat. Zo’n twee centimeter.

184:186:188.059

Momenteel doe ik mijn presentaties als werkloze waterbakker. Ben benieuwd hoe lang ze me schatten als ik volgend jaar mijn Master heb gehaald.

Met de LOI wordt Nederland dus niet alleen steeds slimmer maar ook steeds langer.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: