Dit is Design Thinking by Doing verhaal 425/1001. Te koop ei.

20 apr

Vroeger werd creativiteit bepaald door God. De kunstenaar die het best God of andere verhalen uit de bijbel kon verbeelden kreeg de opdracht van de kerk. Maar met God en de kerk was je er nog niet. Je had ook de materialen nodig om bijvoorbeeld een doek te kunnen schilderen. Verf en kwasten werden door de kunstenaar zelf gemaakt. In die tijd ging het over hoe je het beste iets na kon maken. Het ging niet om originaliteit.  De schilderkunst en de waardebepaling veranderde rigoreus toen verf en kwasten gewoon beschikbaar kwamen voor ‘iedereen’. Men had niet langer de kerk als opdrachtgever nodig en als je zelf geen verf en kwasten kon maken, kocht je die gewoon. Schilderkunst en waardebepaling verschoof richting originaliteit.

We leven nu in een wereld waar alles, direct beschikbaar is en alles al een keer gemaakt schijnt te zijn. Wat bepaalt nu de waarde van een, zeg schilderij? Stel je voor dat je beginnend schilder bent,  je bent goed en ambitieus. Hoe pak je dat dan aan?

Is tegenwoordig je Merk belangrijker dan je Werk?

Ik heb het antwoord niet. Banksy maakte er een geweldig film over Exit through the gift shop.

Ik ga verder met het beschilderen van mijn ei. Die ik vervolgens signeer en op ebay zet.

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: