Dit is Design Thinking by Doing verhaal 405/1001. If you can’t dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit!

31 mrt

dazzlebaffle405.001

Gisteren deed ik rustig aan in Istanbul. Ben mijn kamer bijna niet uit geweest . Slechts voor het ontbijt en een kleine wandeling. Heel de dag heb ik nagedacht over mijn TED presentatie van vandaag op het consulaat.  Gisteren vroeg een vriendin of ik zenuwachtig was en ik kon eerlijk zeggen dat ik dat niet was. Tot ze me deze tekst stuurde:

 ‘Het gaat snel in het leven. Heel makkelijk is het om dagen te vullen met dagelijkse dingen, terwijl je eigenlijk tijd wilde vrijmaken om echt na te denken, verder te komen. Misschien omdat het concentratie kost en inlevingsvermogen (in jezelf), dat je het makkelijk voor je uitschuift. Wat prachtig is het om dan te kunnen lezen of kijken naar Ted. Daar stroomt ineens iets door je naar binnen. Een deur gaat open. En dan? Ik de korte (super fijne) tijd dat ik contact met jou heb gehad heb ik van jou kunnen leren dat er meer is en dat je dat vooral vindt door als nieuw naar alles te kijken (als een kind, als je eigen ik). En ik heb geleerd dat het zo vet gaaf is om niet te wachten met er nog meer uithalen maar dat je gewoon moet beginnen. Jij iedere dag om 6 uur. Iedere dag , 1 uur vrij denken om vrij te blijven en meer te zien om meer te kunnen en gaan doen met wat je ziet. Ik zou je dankbaar zijn als dat is wat je morgen meegeeft in slechts 20 minuten. Het kostte mij toch 1,5 weken (waarvan ik overigens echt enorm heb genoten al)’

Heel mooi en nu was ik dus wel zenuwachtig.

 ‘…niet te wachten met er nog meer uithalen maar dat je gewoon moet beginnen.’

Gewoon beginnen……..en volhouden.

Een uur pure ME time in de ochtend maakt voor mij een levensgroot verschil.

‘…1 uur vrij denken om vrij te blijven en meer te zien om meer te kunnen en gaan doen met wat je ziet.’

Dat is mijn geheim om de kunstenaar in me wakker te maken en te houden.

En ik heb straks 20 minuten om ze mijn geheim te verklappen.

Ik hoop dat de sultan het een mooi verhaal vindt en ik morgen weer verder kan met mijn 1.001 verhalen.

En anders moet ik een andere strategie volgen. Die van Diane. Ze stuurde me net deze:

“If you can’t dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit!”

W.C. Fields

 

 

 

3 Responses to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 405/1001. If you can’t dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit!”

 1. Els 31 maart 2014 at 5:49 AM #

  Nou….succes straks met de 20 minuten, maar het lukt jou wel hoor 🙂

 2. Maarten Van De Vijfeijken 31 maart 2014 at 8:40 AM #

  Succes daar Cor! Denk aan je. Trouwens nog erg bedankt voor je lieve Voice mail over Balder, dat hielp. Gaat inmiddels een stukje beter met m

  Groet Maarten

 3. memetu 31 maart 2014 at 12:23 PM #

  Veel succes! Looking forward to your talk today. Hope it will be some form of brilliance that comes our way…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: