click click

28 dec

CLICKCLICK.001

Gisteren was ik in het nieuwe Acropolis museum en had me voorgenomen als een onderzoeker rond te lopen. Onderzoekend met de vraag hoe kan ik de beleving van de buitenlandse bezoeker verbeteren. Ik haal er een uit omdat dat degene is waar ik meteen ideeën voor kreeg en toen ik vanochtend wakker werd, meteen dacht aan een geweldige oplossing.

Bij de kassa vroeg ik of er ook een audiotour beschikbaar was. Helaas.

Ik mocht ook geen foto’s maken. Zelfs niet zonder flits. Daar was ik binnen twee minuten achter toen een suppoost me vriendelijk verzocht niet te fotograferen. Met flits kan ik me nog voorstellen maar zonder? Waarom niet? Zijn ze bang dat mensen geen boeken meer kopen in de museum shop? Toen ik het de suppoost vroeg zei ze ‘het mag gewoon niet’. Nog een keer ‘maar Waarom niet?’ resulteerde in een optrekkende beweging van beide schouders en een nee zeggende wijsvinger.

Ik was niet de enige die de behoefte had om foto’s te maken. De suppoosten waren er maar druk mee. Regelmatig klonk er ‘No pictures’ door het prachtige museum. Ze konden echter niet voorkomen dat er volop werd gefotografeerd. Blijkbaar hebben mensen de behoefte sommige museumstukken vast te leggen. Om ze later nog eens te bekijken of aan anderen te laten zien.

Stel je voor dat je Photosynth gebruikt om ALLE foto’s aan elkaar te koppelen.

Pictures Please.

Click & Share

 

 

One Response to “click click”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] click click […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: