Er zit een rat in de keuken

27 dec

playordie.001

Wat gebeurt er als je bij een jonge groep ratten ‘spelen’ onderdrukt door ze te straffen als ze piepen, stoeien, elkaar vastpakken en de andere groep niet en vervolgens beide groepen een met kattengeur verzadigde halsband voorschotelt? Beide groepen gaan er vandoor. Ze vluchten en verstoppen zich. Maar wat gebeurt er met de niet spelende ratten?

Ze gaan dood. Ze verhongeren. Ze durven hun schuilplaats niet meer te verlaten.

En de spelende ratten? Die gaan weer op ontdekking. Proberen dingen. Leren. Zij overleven.

Als een stel aliens op een golfterrein zou landen en zou vragen wat de bedoeling van het spel was en iemand zou uitleggen dat het balletje in gat moet, zouden de aliens zich waarschijnlijk afvragen waarom we dan zover weg gingen staan en een kleine stok gebruiken. Golf en vele andere spellen gaan over vrijwillige obstakels. Mislukken. Vallen en opstaan. Nog een keer proberen. Leren. Spelenderwijs.

So why so serious?

 

 

One Response to “Er zit een rat in de keuken”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] Er zit een rat in de keuken […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: