JUST LET GO

6 dec

JUSTLETGO.002

Geïnspireerd door het het gesprek van gisteren met Ton Rodenburg over inspiratie, leek me inspiratie een mooi onderwerp van vandaag. Ik ben namelijk totaal niet geïnspireerd vandaag. Ik zit hier nu niet zo van “Yes!!!! daar ga ik vandaag eens over schrijven. En gewoon voldoen aan de opdracht om een verhaaltje te schrijven is niet voldoende. Ik moet er zelf ook voldoening uit halen. Dat als ik hem teruglees denk en zie dat het goed is.

Om waarde te creëren moet je dingen DOEN. Maar voordat je je iets gaat doen moet je iets bedenken. En als dat denken niet ‘vanzelf’ gaat moet je iets doen.

Daarmee is het cirkeltje rond. Daarom heet dit blog ook Design Thinking by Doing. Als je het niet weet moet je iets gaan doen. Je moet het denken los laten en het laten gaan. Net zoals ik nu dit stukje  zit te schrijven. Door het te doen en de tekst te zien groeien, groeit ook mijn energie en komt de inspiratie vanzelf.

Ik lees net ‘laten gaan’ in de voorlaatste regel en denk aan een van de beste films die ik ken. Fight club van David Fincher met Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter. De film krijgt een 8,9 op IMDB (838.134 stemmen). Daar zit mijn 9 ook bij.De film is een emotionele testosteron achtbaan over kwaliteit in het leven. De boodschap die de film brengt is na tien minuten al duidelijk. De commercieel geworden wereld gaat naar de knoppen omdat niemand meer weet aan welke dingen waarde te hechten. De aan praatgroepen verslaafde Jack (Edward Norton) past precies in deze wereld maar voelt dat er iets ontbreekt. Bij het ontmoeten van zijn tegenpool Tyler (Brad Pitt), een man die zich bezig houdt met het maken van zeep uit menselijk vet, ontstaat Fight Club. ‘Fight Club’ is zeer origineel, erg verontrustend en prachtig in beeld gebracht. Een film die je twee keer gezien moet hebben. Want de tweede keer vond ik hem nog beter.

Stel je voor je zit met Tyler in de auto. Hij rijdt. Achterin zitten nog twee gasten. Het is donker, het regent en jullie rijden zo’n 100 km/u met tegemoet komend verkeer.

En dan laat Tyler het stuur los. De auto raakt de vangrail. Een vrachtwagen nadert.

Doe nu je ogen dicht, druk op play hieronder en Just Let Go.

JUST LET GO.

(abonnees moeten naar mijn blog want een filmpje speelt niet af in je mailprogramma)

 

 

One Response to “JUST LET GO”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] JUST LET GO […]

Geef een reactie

%d