improf improve

22 nov

IMPROFIMPROVE.001

Volgens Bill Lucas, Guy Claxton and Ellen Spencer  bestaat je creatief vermogen uit:

– nieuwsgretigheid

– verbeeldingskracht

– vasthoudendheid

– discipline

en

– samenwerken

Nu scoor ik met dit blog prima op de eerste 4 (natuurlijk kan het altijd beter) maar de score bij ‘samenwerken’ staat niet ingevuld. Dat klopt want ik doe dit alleen. Net als mijn vader (cactuskweker) en mijn opa (impressionist) ben ik een solist. Toch kan ik het wel. Heel goed zelfs. Maar daar zijn dan wel een paar voorwaarden aan verbonden. In mijn ogen zijn dat er twee:

– vertrouwen

– loslaten

En dat kan ik alleen als ik samenwerken met mensen die beter zijn  dan ik (skills), er meer verstand van hebben en……..gemotiveerd zijn. WILLEN.

Toen een half jaar geleden iemand van IHC Hydrohammer me belde of ik ‘ook stands deed’ deed hij dat omdat hij mij vertrouwde. Dat ik het kon. Als trouw lezer van mijn blog had hij inmiddels een goed beeld van mijn activiteiten en kwaliteiten. Hij geloofde in een samenwerking. Na een uitgebreide Brown Paper kennismaking sessie van 4 uur hebben we toen samen, spelend en tekenend de context in kaart gebracht. We waren er nog lang niet uit maar we hadden allebei het vertrouwen dat het goed kwam. We konden het daardoor loslaten…….en ons onbewuste aan het werk zetten. Binnen deze vrijheid ontstonden hele waardevolle verbeteringen die NIET waren ontstaan als we het concept in het begin helemaal hadden dichtgetimmerd met planningen en begrotingen. En niet iedereen kan en wil zo werken. Barry en ik wel. En de bedrijven waarmee we deze opdracht SAMEN deden ook. We bouwden ONS idee uit tot een succes.

Bedankt IHC Hydrohammer.

Bedankt Boom Standbouw.

Bedankt Gerrit Dijkstra.

Bedankt Joelle van Best Working Models.

Bedankt Schwandt Infographics

What can we IMPROVE?

IHC2013expertchallenge

 

 

One Response to “improf improve”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] improf improve […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: