WAT NU?

20 nov

 

WATNU?.001

De subregel van dit blog is Design Thinking by Doing. Want ik DENK dat DOEN het verschil maakt. Je kunt wel iets DENKEN maar als je het DOET wordt het pas echt. Pas dan kun je zien hoe mensen echt reageren. Een idee is 1.000 keer meer waard als je er een prototype van maakt. Dat leerde ik van Jeroen de Bakker met zijn 1.111 regel:

“1 punt naar het idee.

10 punten naar het uitgeschreven idee

100 punten naar het project of businessplan

en 1.000 punten naar het……….

Prototype.”

Maar het wordt pas echt leuk als ANDEREN met je prototype aan de slag gaan.

Zo ging een lezer na het lezen van mijn post Eerste Hulp Bij Opvoeden (EHBO) er direct mee aan de slag.

Even in het kort. EHBO is een service die ik bedacht om mijn zoon te ‘leren’ zijn rotzooi op te ruimen. Het werkt heel simpel.

Als NoaH bijvoorbeeld het lege melkglas vergeet in de vaatwasser te zetten, doe ik dat voor hem. Op de plek waar het glas stond, plak ik dan een post-it die NoaH eraan herinnert dat daar een glas stond dat IK voor hem  in de vaatwasser heb gezet. Ik heb er een spelletje van gemaakt om eerder dan hij zijn vuile vaat in de vaatwasser te zetten. Lees het hele verhaal hier.

hierstondeenglas

Design Thinking by Doing. Door anderen. Dan wordt het interessant.

Zo kreeg ik vorige week een tweet van een lezeres die na het lezen van de EHBO post een lading post-it had gekocht en tweette ‘Laat dat jong nu maar thuis komen’. Hilarisch. Iemand ging prototypen met mijn prototype.

Ik moest echter nog harder lachen hoe haar 11 jarige zoon reageerde:

Schermafbeelding 2013-11-20 om 06.31.58

 

Humor. Das ook een talent.

Wat nu?

4 Responses to “WAT NU?”

 1. Ronald van Schaik 20 november 2013 at 7:40 AM #

  Hahaha, briljant!

 2. Anna-Maria 20 november 2013 at 9:59 AM #

  Geweldig.

  Oplossing
  De jongen een gastblog laten schrijven over hoe je dit het beste kan aanpakken…

 3. Elja Daae (@Elja1op1) 20 november 2013 at 4:01 PM #

  Briljant. Die jongen komt er wel… Briljante suggestie ook van Anna-Maria (aka…). Wat zou Mick doen??

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 27 januari 2014

  […] WAT NU? […]

Geef een reactie

%d