t.i.p.

19 nov

t.i.p..002

Zondag was ik samen met mijn vrouw bij Lantaren Venster in Rotterdam. Na de film bestelde we een kop thee en deelde we een taartje. Maar voordat deze op tafel verschenen moest de bestelling opgenomen worden. Dat werd gedaan door een jonge dame. Ze kwam bij ons tafeltje staan en vroeg of we iets wilde bestellen. Om de bestelling op te nemen had ze zo’n draadloos computertje waar ze met een pen de bestelling mee op het schermpje schreef. Het voordeel hiervan is dat het direct draadloos naar de bar gestuurd wordt zodat de bestelling vast gemaakt kan worden en de bestelling IN HET SYSTEEM staat.

Het nadeel is dat ze letterlijk en figuurlijk IN het systeem zat in plaats van AAN onze tafel.

De bestelling was zeer eenvoudig maar omdat ze zo bezig was met haar digitale assistent hoorde ze niet dat ik ook ‘verse muntthee’ bestelde.

Toen ik haar vroeg of ik haar een tip mocht geven en de mensen bij de bestelling AAN te kijken was ze zichtbaar geïrriteerd en verliet ons tafeltje zonder iets te zeggen. Mijn vrouw en ik keken elkaar verbaasd aan.

‘Ongeschikt’ riepen we in koor.

Als je niets doet met zo’n tip is dat heel slecht voor de t.i.p.

ongeschikt

 

5 Responses to “t.i.p.”

 1. onlyleon 19 november 2013 at 10:49 AM #

  zo snel kan het gaan cor. groeten, leon

  [image: Inline afbeelding 1]

  *LEON BOUWMAN*CREATIVE DIRECTOR ART

 2. GAF van Baalen 19 november 2013 at 11:24 PM #

  Service exelence in zin volle glorie.

 3. Elja Daae (@Elja1op1) 20 november 2013 at 4:04 PM #

  Hoe vaak ik iets heb willen zeggen en het niet gedaan heb. En hoe vaak heb ik wel iets gezegd en een soortgelijke reactie gekregen. De grap is natuurlijk dat de service pro’s die je geen tip hoeft te geven, die tip niet nodig hebben omdat ze goed met tips om kunnen gaan. En dus veel t.i.p. krijgen. En de mensen die je wel een tip zou willen geven, die tips niet krijgen omdat ze niet met tips om kunnen gaan (en dat weet je als klant). Dus geen tips. En geen t.i.p.s.! Etc.

  • cornoltee 20 november 2013 at 4:06 PM #

   Goeie tip, Elja. Next step is “ask for the manager”

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] t.i.p. […]

Geef een reactie

%d