smell like a man. man

4 nov

LIKAMAN.001

Ik moest even checken of ik dit verhaal niet al een keer had gedeeld. Maar mijn ‘search’ vindt niets. Ik wil het vandaag hebben over luchtjes . Geuren. Je neus. Of gaat het vandaag over verhalen vertellen, interactiviteit en nieuwe technologieën.

Toen ik een jaar of 7 was stond ik in de badkamer van mijn Pa en zag daar een witte ‘fles’ staan. Naast de tandenborstel en de tandpasta mijn Pa’s enige ‘beauty’ producten.  Toen ik 9 was stond ie er nog steeds. Op 14 jarige leeftijd ook nog. Ik ben benieuwd of ie er nog steeds staat. Mijn Pa is cactus en vetplanten kweker.  Als heel lang. Waarschijnlijk net zo lang als dat ie Old Spice gebruikt. Dat vind ik mooi.  Je maakt een keuze en gaat er voor.

Nu ik dit zit te typen ruik ik de geur van Old Spice. Vermengd met knoflook en aarde. Met een toefje pijpstabak.

Ik kom op dit verhaal omdat ik van de week op een congres de case van Old Spice weer eens tegen kwam. Jaloersmakend goed.

De campagne is gebaseerd op twee interessante inzichten:

1. Mannen gebruiken vaak gewoon de bodywash die hun vrouw koopt en ruiken dus naar ‘vrouw’.

2. Vrouwen kopen die  bodywash.

De opdracht was dus om vrouwen te inspireren om Old Spice voor hun man te kopen. Zodat ze ruiken als een echte vent.

Als je beide doelgroepen wilt aanspreken heb je best een uitdaging. Old Spice vond er een perfecte oplossing voor.

Ten eerste kozen ze er een heel mannelijk moment voor:

De Super Bowl.

Ten tweede kozen ze er een heel vrouw vriendelijke presentator voor die de dames aanspreekt. Een beroemde ex American Football speler.

Komt ie:

De video werd eerst heel slim online geseed voordat ie ‘op TV’ tijdens de Super Bowl verscheen. Hier is de tweede die online verscheen.

Maar het briljante van de campagne moet nog komen.

Er verschenen allemaal reacties op youtube, twitter en facebook van kijkers.

Van hele bekende sterren tot hele onbekende fans.

En daar hebben ze toen weer een campagne van gemaakt door te reageren in de vorm van een filmpjes op youtube. Ze maakten 167 filmpjes. Allemaal persoonlijk!!

Zo vroeg Scottie Barnhart op Facebook:

What’s your best pick up line?

De reactie:

Hier vind je alle 167 video reacties.

Ik ga douchen.

 

2 Responses to “smell like a man. man”

  1. sswagers 4 november 2013 at 11:02 AM #

    De eerdere Old Spice man in de commercials was ook geniaal. Deze is echter ook goed. Er is ook een voicemail app. Dan typ je je naam en nummer en dan spreekt deze man een van zn typische zinnen in met je naam en nummer erin.

    I’m on a horse.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 27 januari 2014

    […] smell like a man. man […]

Geef een reactie

%d