ontsla mezelf

16 okt

ontslamezelf.001

Ik ben ontslagen. Want het was niet goed  genoeg. Goed is een 8. En afspraak is afspraak. Minder dan een 8? Ontsla jezelf. Het was close.

Ik kwam 0,00588235 tekort om een 8 te halen.

Gisteren gaf ik college Design Thinking aan vierde jaars HKU studenten. En net als afgelopen vrijdag en hier was de afspraak dat ik ontslag zou nemen als ik minder dan een 8 scoorde. Gisteren is dat niet gelukt.

Ik kwam

0,00588235

teCORt.

Nu kan ik een paar dingen doen om mezelf voor de gek te houden. Ik kan bijvoorbeeld zeggen dat

7,99411765 afgerond een 8 is.

Maar ik ben keihard. Het is geen 8.

Klaar.

Dus hierbij mijn ontslag.

Ondanks de volgende recensie die een leerling ongevraagd op ‘mijn’ cijferlijst had geschreven:

‘Vraagt goed door wanneer vraag onduidelijk is. Geeft voorbeelden. Waarschijnlijk uit eigen ervaring. Duidelijk, direct, spreekt met veel emotie. Weet er veel theorie bij te halen maar op een leuke, interessante manier. Vooral niet saai. Zegt ook hoe het niet moet en daar tegenover hoe het wel moet. Humor is een goede kwaliteit van hem. Cor onderneemt direct actie. Inspirerende man. Behulpzaam en eerlijk.’

En ondanks de

10+,

acht tienen en

zelfs een 11 voor het antwoord op vraag 11.

Mijn gemiddelde op vraag 11 was: 9,1944444.

Jammer.

Ik kwam

0,00588235

teCORt.

Zo werkt dat in het onderwijs. Toch? Cijfertjes.

Ontsla jezelf.

Dat zouden meer mensen moeten doen.

 

 

 

3 Responses to “ontsla mezelf”

  1. auke smit 16 oktober 2013 at 7:19 AM #

    Gelukkig heb je nog een bindend CORtract t/m Januari om hier mooie stukken over Design Thinking te schrijven (voor jezelf en met jezelf). En nu je ontslagen bent heb je mooi nog meer tijd =D

  2. puuramsterdam 16 oktober 2013 at 8:17 PM #

    is het echt zo?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] ontsla mezelf […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: