b.c.a.m.

24 aug

bcam.003

Herken je deze? Je zit in een meeting en er wordt een voorstelrondje gedaan. Zeg met 6 m/v. Het zijn bijna allemaal onbekenden van elkaar. Hoe gaat dat dan? Iedereen vertelt ‘Wat’ ie doet en dan het liefst zo belangrijk mogelijk. Degene die eigenlijk echt niets interessants te melden hebben vertellen, zijn het ergst, het saaist en duren en duren. De een doet/is nog belangrijker dan de ander. Aan het eind van het rondje is de energie tot een dieptepunt gedaald en heeft niemand er meer zin in. Erger nog, ik ben aan het eind alweer vergeten wat de eerste ook alweer deed, laat staan dat ik zijn/haar naam nog weet. En dat terwijl ‘het onthouden van de naam’ voor mij het belangrijkste is van zo’n voorstelrondje. Wat diegene allemaal doet of gedaan heeft, zoek ik, als ik geïnteresseerd ben, wel op op op Linkedin.

Oke Cor. Maar hoe begin ik dan zo’n voorstelrondje?

Ik geef je twee tips. Vind je die niks mail me dan voor meer.

Tip 1. Hoe kom je aan je naam?

Deze heb ik van Sue Walden en ik moest er aan denken toen ik gister ochtend vroeg van Marco Derksen een geweldig filmpje kreeg over reclameschilders.

http://vimeo.com/samueljmacon/signpainters

Als je mensen vraagt hoe ze aan hun voornaam(en) komen krijg je hele persoonlijke verhalen te horen…..of niet. Ik verbaas me over het feit dat sommige mensen het soms niet eens weten. Wat er dan juist leuk is, is om hun reactie te zien: ‘Daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht.’

Ik wel.

Ik heet B.C.A.M. Noltee. Bernardus Cornelis Albertus Maria Noltee. Ik heb meer initialen dan mijn roepnaam: Cor.

Hoe ik aan mijn naam kom?

Als je zo oud bent als ik dan werd je vernoemd. Naar de ene of andere opa. Aangezien mijn ene opa 12 dagen voor mijn geboorte overleed heet ik ook Cor. Net als hij. Mijn opa was een Dordtse kunstschilder. Een impressionist. Als je ‘cor noltee’ in google afbeeldingen intikt, kun je zien wat voor werk hij maakte. Het zal nog wel even duren voordat ik hem van de eerste plaats heb verstoten.

cornoltee1967

Tip 2 Zelfportret.

Een hele simpele en leuke is ‘Het zelfportret’. Alleen niet van jezelf maar van je buurman/vrouw. Vraag de deelnemers hun buur te tekenen…….met precies 5 lijnen. Geef daar maximaal 3 minuten voor. Succes verzekerd. Een garantie voor meerdere lachsalvo’s en ontdekkingen van miskende talenten.

Je kunt ook beginnen met een lachworkshop. Leg ik een andere keer uit.

Das echt lachen.

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

20130824-231946.jpg

2 Responses to “b.c.a.m.”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Uit de kast | Design Thinking by Doing - 30 augustus 2013

    […] vertelde jullie al eerder over de dodelijk saaie voorstelrondjes voorafgaand aan meetings. Iets aan gehad? Iets mee gedaan? Ik wel. Van de week nog. Werkt altijd. […]

  2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] b.c.a.m. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: