Biertje?

23 aug

biertje?.003

Empathie. Je inleven in een ander. Het is niet iedereen gegeven. Een kleine oefening. Stel je voor je bent een Italiaan, een echte voetballiefhebber. Sterker nog je bent een hardcore AC Milaan fan en AC Milaan speelt tegen Real Madrid in de Champions League.

Vraagje.

Wat doe je op de avond van de wedstrijd?

a. Met je vriendin naar de sauna

b. Een bezoekje brengen aan je oma in het bejaardentehuis

c. De wedstrijd kijken met vrienden

Mensen met antwoord a of b moeten zich nog een beetje beter inleven. Ik snap dat het voor sommige moeilijk is om in de schoenen van een echte voetballiefhebber te staan. Laat staan in die van een Italiaanse AC Milaan fan. Maar een echte AC Milaan zal er alles voor doen om die wedstrijd te kunnen zien. Het liefst met vrienden. Zonder oma en vriendin. Met een biertje.

Ok. Voelen we ons een beetje Italiaanse AC Milaan fan die zich verheugt op een Champions League avondje met zijn vrienden? Een echte fan he.

Vraagje.

Wat zou je doen als je baas of vriendin je vervolgens vraagt op de avond van de wedstrijd naar een klassiek concert te gaan? Nu wordt het lastig. Je ‘bent’ een Italiaanse AC Milaan fan die zich nu moet gaan inleven in zijn baas/vriendin. Een kleine Masterclass Empathie (leuk voorbeeld Joris voor in november).

Heineken testte 1.000 AC Milaan fans en dit is wat er gebeurde.

2 Responses to “Biertje?”

  1. De Beschermheer 23 augustus 2013 at 8:16 PM #

    Nice!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] Biertje? […]

Geef een reactie

%d