sorry

30 jun

sorry.007

Soms gebeuren er dingen in je leven waar je het liefst fysiek op reageert. Iemand op zijn  bek slaan of gewoon direct dood schieten. In de nek dan wel he NoaH. Helemaal als ze je kinderen wat aangedaan hebben. En al helemaal als dat zeer onterecht is. Je schiet er er alleen vaak zo weinig mee op. Maar ja zeg dat maar eens tegen je hormonen.

Laatst gebeurde er iets met een lief  familielid  en een in een sexuele spagaat liggend stout familie lid. De veel te dikke ballerina (m/v) had zich in termen uitgelaten die niet alleen onterecht waren maar ook nog eens zeer kwetsend. Mijn eerste reactie was ‘laat gaan’ die ……….. heeft al problemen genoeg en ik wilde geen energie steken in de confronterende balletles. Maar een aantal dagen later ging het toch knagen. Het plaatje werd me namelijk steeds duidelijker en er MOEST  gewoon wat gebeuren. Ik wilde alleen niet dat het lieve familielid er achter zou komen waarom het stoute familielid opeens zijn/haar excuses aanbood. Ik bedacht van alles maar niets was goed genoeg. Totdat ik een van mijn creatieve denktechnieken inzette: Hoe zou …………het oplossen.

Puntje puntje was in dit geval Walter White uit Breaking Bad. Voor de niet kenners. Walter is een scheikundeleraar die krijgt te horen dat hij terminale kanker heeft en, om zijn gezin goed financieel achter te laten,  chrystal meth gaat koken en samen met een ex leerling gaat verkopen. Langzaam verandert de lieve Walter in een nietsontziende keiharde crimineel.

Dus.

Hoe zou Walter dit oplossen?

Geweldig. Binnen 10 minuten had ik 14 fantastische ideeen. Ik kon er direct 10 schrappen want dan zou het stoute familielid het niet overleven. Van de 4 overgebleven ideeen vond ik de volgende de beste.

Op een plek waar X absoluut alleen zou zijn zou ik een injectie naald door de broek heen steken met de opmerking dat als ………… niet binnen 24 uur zijn excuses zou aanbieden er een hele nare niet traceerbare ziekte zou ontstaan. Als ik echter binnen 24 uur een telefoontje zou krijgen van dat lieve familielid dat het stoute familielid zijn/haar excuses heeft aangeboden zou ik ……….vertellen waar binnen 1 kilometer van huis ………….het antigif kon vinden.

Heb nog geen telefoontje gekregen.

……….heeft nog 12 uur en 34 minuten.

If lines are busy. Please call again………

 

3 Responses to “sorry”

  1. barendkaas 30 juni 2013 at 7:40 AM #

    Walther White zou er de Lelietjes-van-Dalen bijhalen, denk ik. Gewoon, omdat het kan 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] sorry […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: