Goaaaaaaaaaaaaaaaaal

1 jul

goooooooal.005

‘Zonder doel ken je nie score.’ Een uitspraak van ons voetbalorakel Johan Cruijff. Nu heb ik weinig verstand van voetbal. Als ik presentatoren en kenners voetbalwedstrijden hoor analyseren, is het alsof ik financieel analysten over de crisis hoor praten. Ik begrijp er weinig van. Ik kan me nog het meest vinden in deze van Gary Lineker. Hij bracht de essentie van het voetbal ooit terug tot één zin.

‘Football is a very simple game. For 90 minutes 22 men go running after the ball and at the end the Germans win’

Nu ben ik zelf jarenlang voetballer geweest maar de afgelopen jaren zit ik toch meer op de racefiets dan dat ik achter een bal aan ren. De focus op de bal is vervangen door een gefixeerde blik op het achterwerk van Jacobus Von Brauchhaussen. Mijn bijna twee meter lange, net zo autistische fietsmaat. Vorig jaar zijn we onze training anders aan gaan pakken. In plaats van elke keer heeeeeel hard te gaan om vervolgens de rest van de dag bloedhoestend en kotsend te recupereren, doen we het nu vaak ook heeeeeeeel rustig aan. Niet ons testosteron bepaalt de snelheid maar Het Schema met Het Doel. En dat werkt. Ons Schema brengt ons dit keer naar de Alpe d’Huez. Maar daarvoor moeten we eerst nog even over de Col du Glandon, de Col du Telegraphe en de Col du Galibier. Oftewel de Marmotte. De Marmotte wordt door velen beschouwd als de meest prestigieuze en zwaarste cyclo. 174 km en ruim 5.000 hoogtemeters. Niet omdat we voor een of andere terminale ziekte geld op willen halen. Nee omdat we een Doel nodig hebben om beter te worden. Want dood ga je toch. Het Schema bepaalt de regels en de Garmin met hartslag en cadansmeter de feedback. En slapen. Want zoals Joop Zoetemelk ooit zei.

‘De tour win je in bed.’ Ja ja Joop. In een zuurstof tent aan het infuus.

Nee Lieve Menschen. De echte reden waarom we zo hard trainen en gemotiveerd zijn, is vanwege de beloning van onze trainers Fokke en Sukke.

fokkesukke

One Response to “Goaaaaaaaaaaaaaaaaal”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] Goaaaaaaaaaaaaaaaaal […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: