love game

26 jun

lovegame.016

Gisteren zat ik even Wimbledon te kijken. Met de nadruk op kijken. Ik had het geluid  afgezet omdat een van de tennissters bij het retourneren van elke bal ter plekke leek klaar te komen door het letterlijk uitschreeuwen van een oerklank die tot ver in  de omtrek te horen was. Dat is toch niet normaal. Wanneer zou zo’n meisje begonnen zijn met dit gesteun en gekreun. In onderstaand filmpje trekt het publiek het ook niet meer. Op een gegeven moment roept iemand shut uuuuuuup.

Shut up?

Shoot her!

Maar ja dan dan we nog steeds niet af van het vaak dodelijk saaie commentaar bij de tenniswedstrijden.

Toen een paar jaar geleden Ordina mij vroeg om iets te bedenken voor hun gasten in de vipruimte op het grastennistoernooi in Rosmalen (het toenmalige Ordina Open) bedacht ik radio Ordina.

Leuk hoor al die sportevenementen waar je als vip naar toe mag. Maar wat weet je nou van tennis? En bij een live wedstrijd heb je geen commentaar en mag je niet praten. En wat zouden sommige gasten doen als er zo’n kreuner op de baan stond en de scheidsrechter ‘Love game’ in de microfoon zou fluisteren? Om een sexschandaal voor Ordina te voorkomen bedacht ik Radio Ordina. Ik had namelijk uitgezocht dat je voor speciale evenementen een radiozender kon aanvragen. Ja gewoon een officiële frequentie. De 105.5 FM was gedurende de Ordina Open: Radio Ordina.

Gasten van Ordina kregen bij binnenkomst een radiootje die we van te voren hadden afgestemd op de 105.5 FM en Stanley Franken (ex Davis Cup coach) zat niet zichtbaar voor de Vips de meest smakelijke en smeuige verhalen te vertellen over de vaak volledig onbekende tennissters. Althans voor veel gasten. Toen Stanley over een van de tennissters zei ‘dat ze waarschijnlijk te lang borstvoeding had gekregen’ werd er hard gelachen in de vipruimte van Ordina. Niemand in het stadion begreep wat er nu zo leuk was. Ik wel.

Radio Ordina was een hitzender zonder muziek en gekreun. Heerlijk.

I love it

 

One Response to “love game”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] love game […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: