gone in 3600 seconds

1 jun

gonein3600seconds.011

Vandaag lekker filmpjes kijken. We beginnen met een filmpje die ik van de week op Facebook zag verschijnen (thanks for sharing JPK en NL).

Het gaat over de nieuwe Samsung Galaxy S4:

‘….de Samsung Galaxy S4 beschikt over allerlei features die jouw ogen in de gaten te houden. Hierdoor blijft het scherm aan zolang je ernaar kijkt, pauzeert een video als je afgeleid wordt, en scrollt een pagina als je je hoofd een klein beetje omhoog of omlaag houdt. Maar in Zwitserland was er gelegenheid om terug te staren naar de Galaxy S4. Een uur lang. Inzet: een gratis toestel.

De reclamecampagne All Eyes On The S4 biedt kandidaten de uitdaging: staar een uur lang onafgebroken naar een Galaxy S4, en win het toestel. Natuurlijk werd het de deelnemers niet heel erg gemakkelijk gemaakt. Motorrijders, muzikanten, en screeuwende voorbijgangers: voor afleiding werd gezorgd. Best leuk gedaan, eigenlijk. Overigens kregen ook deelnemer die het geen uur volhielden wel een prijs: een korting afhankelijk van hoe lang je het wel had volgehouden.

Vooralsnog is deze actie on the road in Zwitserland – op stations elders in Europa blijft lang staren naar een telefoon gewoon een vreemde, ietwat verdachte bezigheid.’

Enkele reacties op de ‘Dé onafhankelijke Samsung Galaxy S4 nieuwsblog’:

Schermafbeelding 2013-06-01 om 06.37.02

Terwijl ik dit type realiseer ik me dat dit de eerste keer is dat ik iets over een mobiele telefoon post die geen Apple is. Hmmmm.

Enfin. Ik vind het echt een briljante actie. Kijk even. Duurt geen uur.

Ik vraag me nu al twee dagen af: ‘Hoe komen ze er op?’ Ik wil het nu dan ook weten. Ik ga op zoek naar de creatief verantwoordelijken. Die zitten waarschijnlijk ergens in Zwitzerland. Mocht iemand meer info hebben laat het me ajb weten. Scheelt mij een berg werk.

Toen ik de campagne  gisteren aan mijn vriend Jacco liet zien zei hij: ‘Die had jij kunnen maken.’

Helaas niet. Maar als het wel zo was geweest, kwam het omdat de volgende campagnes me, onbewust, geinspireerd hebben.

Uit 2008. Views: 33.066.034 

Deze uit 2009. Views 38.026.173

Deze uit 2012. Views 45.583.127

En de laatste waar ik aan dacht. Ook uit 2012. Views 10.240.784

Ik ga nu een uur lang naar de kont van Jacco zitten staren met hartslag 180.

Aantal views: 1

One Response to “gone in 3600 seconds”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] gone in 3600 seconds […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: