think deep

27 mei

thinkdeep.008

Een hele leuke manier om het hele Design Thinking proces te oefenen is zelf een persoonlijk verjaardagskado maken. Het oefent je in de vaardigheden empathie, creativiteit en prototypen. Een essentieel aspect komt hier niet aan de orde en dat is feedback. Feedback van de doelgroep. Die krijg je pas aan het eind. Bij het geven. Bij DT zorg je er voor dat je  constant feedback krijgt en deze feedback gebruikt om zo je prototype te verbeteren.Maar als je dat doet bij een verjaardags kado, is de verrassing natuurlijk weg. En dat is nu net een van de leuke dingen van een verjaardags kado. De verrassing.

Afgelopen vrijdag was mijn lieve vriendin en grootste fan Tamara jarig. Niet te verwarren met mijn vrouw Tamara.

Tamara is heel actief op Facebook en had dan ook heeeeel veel felicitaties gekregen op haar pagina. Die varieerden van lieve tekstjes tot van google afbeeldingen geplukte ‘Happy Birthday’ plaatjes en zelfs een paar in elkaar geshopte plaatjes.

Wat me opviel was dat niemand het  over haar leeftijd had.

‘Nee, natuurlijk niet. Dat hoort toch niet. Je vraagt een dame toch ook niet hoe oud ze is?’ zei Kabouter nogal verontwaardigd.

Daar had ie misschien wel gelijk in. Maar in dit geval was het anders. Tamara ziet er juist fantastisch uit voor dr leeftijd. Dus daar moest ik juist WEL wat mee.

Ik belde GJ (haar partner) om te vragen of ze inderdaad zo oud was geworden als dat ik dacht. Voor de zekerheid. Want het was een nogal belangrijk onderdeel van mijn kadootje. Komt ie:

Heeft iemand alvast ideeën voor 43?

One Response to “think deep”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] think deep […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: