with compliments of cor noltee

17 mei

complimens.010

Zoals jullie misschien weten ben ik een grote fan van de NS, de trein. Toen ik dat laatst aan de conducteur in Utrecht vertelde, hem een hand gaf en bedankte voor weer een fantastische rit, keek hij me aan alsof ie oog in oog met een Tyrannosaurus  stond en zijn laatste seconden geslagen hadden. Tyrannosaurus is een geslacht van vleesetende theropode dinosauriërs en behoort tot de groep van de Tyrannosauridae. Ze leefden ongeveer zeventig tot vijfenzestig miljoen jaar geleden, tijdens het late Krijt, in het westelijk deel van het huidige Noord-Amerika. Dus dat kan niet want we waren in Utrecht. Midden Nederland. Europa.

Nee het was Cor Noltee die hem een compliment gaf. Dat komt blijkbaar ook eens de vijfenzestig miljoen jaar  voor bij de NS. Maar the guy was lucky want ik had mijn complimenten dag.

Ik houd al jaren een database bij waarin de reacties staan van de mensen die van mij een (oprecht) compliment ontvangen. Dat gaat bijna altijd over iets wat ze aan of op hebben. Ik ben namelijk geen fan van de sauna.

Hier komen  de resultaten en ik ben benieuwd in welke categorie jij zit. Ik heb wel een idee overigens.

1. Vrouwen.

Als ik een vrouw een compliment geef dan reageert 82,4 % met:

– ohhhhh…..uitverkoopje.

of

– H&Mmetje.

2. Mannen.

Als ik een man een compliment geef dan reageert 98,6 % ongeveer  zoals de treinconducteur. De rest loopt stevig door of gaat zelfs rennen. Een enkeling schreeuwt daarbij om hulp.

3. Homofiele mannen en vrouwen.

Als ik een homofiele man of vrouw een compliment geef dan reageert 100% hetzelfde.

‘Dankjewel. Wat leuk!’

ennnnnn, ja daar komt ie. Die gaan er nog even vet overheen (dat compliment dan he). En dat dat klinkt dan zo:

‘En wat vind je van mijn schoenen (of ander kleding stuk of accessoire)’

Ja we kunnen nog een hoop leren van onze homofiele medemensch.

En kinderen dan?

Die geef ik geen complimenten. Das levensgevaarlijk tegenwoordig.

2 Responses to “with compliments of cor noltee”

Trackbacks/Pingbacks

  1. 24/7 binnen 60 minuten | Design Thinking by Doing - 19 mei 2013

    […] De KLM weet ook nog eens om te gaan met complimenten. […]

  2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] with compliments of cor noltee […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: