drop off

14 mei

dropoff.004

Afgelopen zondag heb ik samen met mijn zoon de Avis huur auto ingeleverd. Dat verliep allemaal perfect. Binnen 5 minuten was ik de, overigens heerlijke Hyundai i20, kwijt en stond ik bij het kantoor van Avis omdat ik een klacht had. Trouwe lezers weten wat de  klacht is. Nieuwkomers lezen eerst deze en deze even.

Enfin ik zit samen met mijn zoon aan het buro van de ‘baas’ en vertel mijn verhaal. Na wat getik op haar computer werd het haar allemaal duidelijk. Ik had een upgrade gekregen in combinatie met een weekend tarief. 

Ja dus.

Nou zo werkt dat. Dan betaal je dus bijna 50% meer. Dus.

Ik zei dat ze het eens van mijn kant moest bekijken en niet vanuit haar computer. 

Zo werkt dat niet, zei ze. Ze ging het me nog een keer uitleggen. Dat hoefde niet van mij. Ook niet van Noah. Die begreep er inmiddels ook niks meer van.

‘Wat wilt u dan dat ik doe?’ vroeg ze vervolgens. Als mensen het zelf ook niet meer weten stellen ze die fatale vraag.

‘Nou de dropoff charge droppen, is het minste wat je kunt doen. Ik heb uiteindelijk die auto zelf terug gereden.’

Dat kon niet in het Systeem. Ze kon uiteindelijk niets doen. Toen begreep ik ook niet meer waarom ze me de vraag ‘Wat wilt u dan dat ik doe?’  stelde. Waar dacht ze dat ik wel blij van zou worden?

Avis is de weg kwijt. Ze zitten net als veel andere grote bedrijven muurvast in een eindeloze file na een dodelijk ongeluk zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Ook Avis werkt met een Systeem dat misschien heel goed werkt…..voor Avis……als alles goed gaat. Het zal ongetwijfeld heel efficient zijn. En ongetwijfeld kan de grote baas op elke moment op de rode Avis knop drukken om te kijken hoeveel geld er om dat moment verdiend wordt. Het Systeem werkt in ieder geval niet voor mij.

Maar er is hoop. Want het Systeem wordt gecontroleerd door een ander Systeem. Het Social Media Team. Alleen die kunnen me niet vinden in dat andere Systeem.

Ik zal je een beetje helpen Charlotte. Mail me cornoltee@mac.com. Maar een beller is sneller 0624965000.

Wordt vervolgd.

Denk ik.

4 Responses to “drop off”

 1. Peter Ludden 14 mei 2013 at 8:03 AM #

  Jaaaa let’s beat the SYSTEM(S)!! Ik ben er volop mee bezig richting Ziggo…nu zelfs al voor de tweede keer voor de rechtbank. Maar social media inschakelen…beter!
  Moest trouwens erg denken aan scene uit Little Britain: ” The computer says nooo….”

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vreemde vogels bij AVIS | Design Thinking by Doing - 22 mei 2013

  […] 14 mei 2013: Drop off […]

 2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] drop off […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: