de post komt uit de lucht vallen

13 mei

uitdelucht.009

Cor schrijf je nou echt elke dag of heb je een stapeltje verhalen klaar liggen?

Nee ik schrijf iedere dag. Ik probeer elke dag om 7.00 op publish te drukken. 2 mensen lezen mijn blog namelijk ochtends en dat wil ze niet ontnemen. Maar er zijn momenten dat het lastig is om 7.00 op publish te drukken. Vandaag is er een van dus deze heb ik gisteren na de post van gisteren geschreven. Ik was toch om 5.00 wakker.

Deze post wordt om precies 6.00 verstuurd door mijn charmante assistente WP. Ik heb WP daartoe opdracht gegeven en hoop dat het werkt. Ik zit namelijk in het vliegtuig vanuit Kaapstad.

Vandaag wil ik iets kwijt over de kracht van metaforen. Als je iets uit wilt leggen dan zijn metaforen een geweldig, krachtig hulpmiddel. Het zijn een soort intelligente mopjes.

Kijk maar. Ik plukte ze van de Apple site omdat dat de startpagina van mijn dochters computer is waar ik nu deze post op zit te typen.

Binnenkort wordt de 50.000.000.000 (50 miljardste) app gedownload in de appstore van Apple. That’s what I call a ding in the universe . Maar hoe laat je zien hoeveel dat onwerkelijke aantal is? En dat mensen het ook door vertellen.

Zo dus:

metafoorstappen

of zo:

metafoorbakstenen

En deze dan:

metafoortellen

Metaforen zijn miniverhaaltjes met verbeeldingskracht.

Vertel het door met een metafoor.

En dat werkt nog beter. Een metafoor die rijmt.

One Response to “de post komt uit de lucht vallen”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] de post komt uit de lucht¬†vallen […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: