sky is the limit?

25 apr

skyisthebegin.104

Als ik tijdens brainstorms vraag of men 10 ideeën wil bedenken hoor ik vaak een hoop gesteun en gekreun. Dat zijn de mensen zelf natuurlijk niet maar hun Kabouters die luid protesteren:

‘Dat kan ik niet.’

‘Da’s toch veel te veel’

Uiteindelijk komen er dan een paar met precies 10 ideeën. Maar het merendeel zit tussen de 5 en de 8.

Ze weten natuurlijk niet dat ze er maar 5 nodig hebben. Maar als ik er om 5 vraag dan krijg er gemiddeld 3.

Gisteren vroeg ik jullie 5o ideeën te bedenken op de vraag:

Bedenk 50 manieren zodat dit blog  10 keer zoveel bezoekers krijgt.

Ik vroeg er 50 en hoeveel kreeg ik er?

Komen ze:

1. Marco de eerste binnen 10 minuten via Twitter:

 

Schermafbeelding 2013-04-24 om 07.26.20

Dus die heb ik direct geretweet.

2:

DJ deelt hem direct op Facebook met commentaar:

Schermafbeelding 2013-04-24 om 07.28.59

3. Immo’s tip via Twitter:

Schermafbeelding 2013-04-24 om 07.21.49

4. Gijs zijn tip op het blog:

Schermafbeelding 2013-04-24 om 07.22.12

5.  Erik zijn 15 tips op het blog:

ga bloggen op Pinkpop, op Solar, op …

6. ga naar Pauw & Witteman en vertel over je verhaal

7. geef een maand lang elke dag 50 Euro aan iemand die jouw blog bezoekt, elke dag iemand anders; loterijtje dus

8. zorg voor hackers als bezoekers, die sturen dat in veelvoud door

9. maak er een wedstrijd van wie de meeste bezoekers heeft aangeleverd

10. ga in het Engels schrijven

11. geef gratis cursus weg aan bezoekers, 1-daags event “to boost your own capacities”

12. zet het op youtube

13. vraag zoveel mogelijk mensen persoonlijk om bezoekers aan te leveren

14. zorg voor BN-ers die jouw ambassadeur zijn en blijven tweeten over je blog

15. breid uit naar Vlaanderen

16. laat Design Thinking Institute zien wat je doet, en laat ze het verspreiden

17. zo, nu eerst maar eens een Bavaria!

18. druk bierviltjes met link naar blog!

19. ga met grote drankleverancier een vrijage aan voor paar maanden

20. Jeroen zijn 6 tips via de mail:

Live cam met chat functie, eventueel met 0800 nummer,

21. gesproken (audio) versie, dan kan ik er onder de douche naar luisteren,

22. gastschrijvers die om 04:30 aanschuiven,

23. raadsels toevoegen, incl. mooie prijzen,

23. organiseer een Blog- Bal,

24. in stripversie bloggen……

25. Di tip via de mail:

‘Jij weet toch als beste dat straf niet werkt: pfff…’geen tip, geen blog’, wat is dat? Was dat ’n idee van je kabouter ofzo? Straks haken je 79 volgers nog af… Ik zeg belonen. Dus: ‘Als jullie zorgen voor 50 enthousiaste volgers erbij… maak ik 1 dag voor jullie ieder uur een blog.’ wat ’n feest is dat! Ik begin vast met ronselen’

26. Joris zijn tip op het blog:

‘We fix things on the go… maar things get als fuzzier on the go. Mijn tip dus: lees je eerste tien posts en vraag jezelf af: wat ben ik kwijtgeraakt en had ik achteraf bezien willen behouden?’

27. Liever Anonieme tip:

‘Maak een app voor iPad en misschien een afkickprogramma;)’

28. JP’s tip via twitter:

Schermafbeelding 2013-04-25 om 07.39.18

29. Lousanne’s tip via Facebook:

Schermafbeelding 2013-04-25 om 07.42.13

30. Karen’s tip (via Whatsapp) begint met een paar vragen. Heel goed!

31:

‘Corretje! Ik heb graag dat je nog wat schrijft en ik het kan lezen……..om goede feedback te geven heb ik persoonlijk wel wat info nodig: wat is jouw doel met je blog? (Buiten leerzaam voor jezelf) Wat is nu je doelgroep, spreekt hen aan in je verhalen? Wat heeft je huidige doelgroep nodig zodat zij meer gaan delen Ivp alleen liken of lezen?  Toen ik bij één van je verhaaltjes jouw commentaar zag staan ‘jullie moeten delen ipv liken’ dacht ik, oh ja Tuurlijk…….heb ik het gedaan en gelijk reactie uit mijn vriendenkring……dus meer bezoekers. Je huidige doelgroep activeren om meer bezoekers te krijgen……spelletje, opdracht, daar ben je goed in!!!!  Zomaar wat dingen die mij te binnen schieten……je hoeft geen antwoord te geven en dit is dus niet echt feedback, maar misschien mag ik wel meetellen?? ‘

32:

Schermafbeelding 2013-04-25 om 21.45.18

33:

Schermafbeelding 2013-04-25 om 21.36.06

34:

Schermafbeelding 2013-04-25 om 21.36.00

35:

Schermafbeelding 2013-04-25 om 21.35.52

36:

Schermafbeelding 2013-04-25 om 21.35.44

 

En Last But zeker not Least: Elja.:

Jajaja hier spuit11! Met tips 37-39.

37; Je eigen domein. NU! Ik zit bij justhost.n, aanrader vanwege service.

38; Gastbloggen. Jij dus bij iemand anders. Dubbel werk ja, maar levert veel op denk ik.

39; Een boek schrijven. Ik merk dat dat helpt.

PS Ik heb laatst geleerd dat er een naam is voor het bloggen over bekende mensen in de hoop dat die je dan gaan retweeten en herbloggen etc: ‘Ego bait’. Ik wist niet dat er een naam voor is. Ik zie het mensen af en toe wel doen. Die noem ik dus NIET als tip 40. Maar wel lollig op zich dat het een heel ‘ding’ is, vind ik.

 

 

Yeaaaaaaah. Het is gelukt.

Ik vroeg er 50 omdat ik er 25 wilde.

Ik kreeg er 39 via mail, whatsapp, twitter, facebook en het blog. En niet te vergeten DJ die me gisteren na 5 minuten al belde.

Fan

Tas

Ties

Dat wordt moeilijk kiezen. Maar ik ga ze ALLLEMAAL proberen. Prototypen en verbeteren.

Thank you Design Thinkers!

6 Responses to “sky is the limit?”

 1. Peter 25 april 2013 at 7:44 AM #

  Heel simpel: als de verpakking blijkbaar beter moet om meer te verkopen, zou ik eerder de inhoud verbeteren! Want daar gaat het toch om? Als vriend zeg ik je eerlijk: het is inhoudelijk nu niet goed genoeg om anderen weer erop te wijzen dat ze jouw blogs moeten lezen.
  Mijn tip daarom: alleen iets melden als het met de doelstelling te maken heeft, breng er lijn in, en blijf verrassen binnen die lijn. Hoeft niet dagelijks.

  • Thijs 25 april 2013 at 10:02 AM #

   Ben ik het niet mee eens! Dagelijks is juist hèt ding waardoor het blijft leven. Cor’s blog is langzaam maar zeker in m’n ontbijtroutine doorgesijpeld en alleen al om die reden komen er anderen mee in aanraking (die mij t dan zien lezen).

   • cornoltee 27 april 2013 at 12:11 PM #

    Dank Thijs. Peter snapt het nu ook 🙂

 2. Elja Daae (@Elja1op1) 25 april 2013 at 8:10 PM #

  Jajaja hier spuit11! Met tips 37-39.
  > Je eigen domein. NU! Ik zit bij justhost.n, aanrader vanwege service.
  > Gastbloggen. Jij dus bij iemand anders. Dubbel werk ja, maar levert veel op denk ik.
  > Een boek schrijven. Ik merk dat dat helpt.
  > De rest is al gezegd, geloof ik.

  PS Ik heb laatst geleerd dat er een naam is voor het bloggen over bekende mensen in de hoop dat die je dan gaan retweeten en herbloggen etc: ‘Ego bait’. Ik wist niet dat er een naam voor is. Ik zie het mensen af en toe wel doen. Die noem ik dus NIET als tip 40. Maar wel lollig op zich dat het een heel ‘ding’ is, vind ik.

Trackbacks/Pingbacks

 1. i had a dream | Design Thinking by Doing - 27 april 2013

  […] heb geprobeerd mijn droom na te maken. Speciaal in  fotostripvorm voor Jeroen (een van de 42 tips die ik kreeg) en met Monica Belluci voor de views (goeie tip van […]

 2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] sky is the limit? […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: