freak OUT

23 apr

freakout.005

Als je er achter wilt komen  of je waarde toevoegt in het leven van mensen met je producten of diensten kun je natuurlijk een onderzoeksburo inhuren. Een beetje traditioneel buro nodigt dan een aantal respondenten uit op een ‘onderzoekslokatie’ en stelt ze allerlei vragen waar dan vaak heel wenselijke antwoorden op gegeven worden.  Resultaten worden dan in een lijvig en met name heel duur rapport verwerkt waar doorgaans niet doorheeeeeeen te komen is of zo FUCKING BORING is dat je zelfs de samenvatting niet heftig gapend overleefd. Onder het mom van ‘if you can’t convince them confuse them’ wordt er heel wat onderzocht en bakken met geld weg gegooid.

Er zijn  andere manieren om er achter te komen wat je nu toevoegt in het leven van je doelgroep. En soms ontstaan die per ongeluk maar zijn daarmee niet per definitie waardeloos. Zeker niet. Zeeeeeker niet.

Zo ontstond er gisteren een levendige discussie op mijn Facebook pagina omdat er sochtends om 7.00 geen ‘Stel je voor’ verwijzing naar mijn blogpost op mijn Facebook pagina was verschenen.

(die stond er overigens wel maar was niet doorgeplaatst op Facebook. Onderstaanden komen dan ook niet op het idee om gewoon naar het blog te gaan. Best ingewikkeld allemaal hoor Facebook, blogs en dat hele internetsss)

De Facebook Freak OUT  begon met de volgende briljante post fan PdG te D.:

Schermafbeelding 2013-04-23 om 03.26.44

Maar aangezien ik gisteren de hele dag een workshop Design Thinking verzorgde  kon ik pas laat reageren.

Een greep uit de reacties:

Schermafbeelding 2013-04-23 om 03.29.18

Schermafbeelding 2013-04-23 om 03.32.39

Schermafbeelding 2013-04-23 om 03.33.26

De conversatie die ontstond lijkt een beetje op de die van een dolletje op een feestje na enkele alcoholische versnaperingen.  Als je nuchter op zo’n feestje komt binnen vallen heb je eigenlijk maar 3 opties:

– rechtsomkeert

– het op een zuipen zetten.

– snel weer wat inschenken voor die gasten.

Ik kies voor het laatste.

Sorry voor alle stress. maar jullie begrijpen dat ik geen budget heb voor een duur onderzoeks buro.

De originele Freak OUT case vind je hier onder

Kijk maar. (helemaal kijken…..echt briljant!)

Soms moet je iets missen om er achter te komen of je het mist.

3 Responses to “freak OUT”

 1. gijs 23 april 2013 at 3:30 AM #

  don’t mess with our favourite fastfood, wat een super video.

 2. Linda Kwakernaat 23 april 2013 at 10:38 AM #

  dat mensen dan niet zelf naar je blog gaan ,
  Grappig effekt
  Gisteren net zoiets gelezen, iemand werd via zijn ex-werknemer benaderd terwijl de link van de side etc er gewoon bijstond

 3. Elja Daae (@Elja1op1) 26 april 2013 at 6:50 AM #

  Haha! Het is me wat. De Amerikanen en hun burger. Ik heb het hele fastfood-burger-gebeuren juist opgegeven toen ik in Amerika woonde.

Geef een reactie

%d