KILL

22 apr

kill.010

Iedereen die me echt kent, weet dat ik afgelopen zaterdag Luik Bastenaken Luik heb gefietst.

Iedereen die me echt kent, weet dat ik me daar de afgelopen maanden De Tering voor heb getraind.

Wat niet iedereen weet, is dat het toch bijna fout ging.

Gelukkig heb ik het gered. Toch ging het gisteren, toen we met zijn zevenen nog een klein rondje van 70 kilometer maakten, bijna fout.

Een ding moet ik eerst even uitleggen. Ik was niet naar de Belgische heuvels gekomen om het ‘lekker rustig aan’ te doen. Ik was er na toe  gegaan om tot het uiterste te gaan. Ik was er klaar voor maar er was een iemand die het daar niet mee eens was. Ja hier is ie weer. Het is weer een tijdje geleden dat ik het over hem gehad heb. Maar hij leeft nog steeds en was nogal aanwezig. Met name heuvel op. Ja, en wat doe je met zo’n irritant ventje die tegen je aan zit te zeiken. Zo van:

– ‘nou, je bent er nog lang niet hoor.’

– ‘deze 20 % gaan je echt niet halen met een dubbel.’

– ‘stap toch af. Ik zal het niet door vertellen.’

– ‘je haalt Jacco en Roy toch nooit meer in.’

– ‘voel je benen maar maar, dat wordt hem niet.’

Mijn Kabouter op mijn schouder werd groter en groter. Zwaarder en zwaarder. En dat is erg lastig heuvel op. Normaal heb ik een Colt 45 waar ik hem zijn kop mee afschiet maar om gewicht te besparen had ik die op mijn nachtkastje laten liggen. Dat wist Kabouter. Na na na na na. Zonder mijn Colt was ik kansloos tegen mijn Kabouter. Zeker als ook je benen nog beginnen te protesteren.

Maar wat doe je als iets of iemand je van je doel wilt afbrengen? Wat doe je als je je Kabouter wilt Killen maar je je Colt niet bij je hebt.

Ik heb in de heuvels rondom Luik geleerd dat je helemaal niets nodig hebt. Eigenlijk was het een Kabouter Kill weekend. Een alternatief Survival Weekend met jezelf. En de beste tool uit mijn survival kit is mijn ademhaling en het feit dat ik tot 10 kan tellen. Elke keer als mijn Kabouter het van me dreigde te winnen begon ik met het tellen van mijn ademhaling.

Adem in, adem uit. 1

Adem in, adem uit. 2

Ongelooflijk hoe je met één ademhaling je Kabouter kunt Killen. Het leek wel of ik met elke uitademing ik hem verder van mijn schouder af blies. De heuvels werden stukjes van 10 ademhalingen.

Iedereen kan het. Je hebt het altijd bij je. Het is gratis en het brengt je waar je wezen moet. Hier en Nu.

Tot 10 tellen.

Dat zouden meer mensen moeten doen.

5 Responses to “KILL”

 1. punkmedia 22 april 2013 at 2:08 PM #

  Meesterlijk, thanks!

Trackbacks/Pingbacks

 1. intensive care | Design Thinking by Doing - 12 mei 2013

  […] of ga naar een plek waar je niet gestoord kan worden. Gestoord word je toch wel. Door je Kabouter, die met allerlei betere alternatieven komt om te doen.. Kill […]

 2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] storen’ of ga naar een plek waar je niet gestoord kan worden. Gestoord word je toch wel. Door jeKabouter, die met allerlei betere alternatieven komt om te doen.. Kill […]

 3. Dit is GEEN voornemen - Elja Daae - 4 januari 2016

  […] zei de niet-kabouter (hoe heet die, Cor?) tegen me dat ik net zo goed even kon gaan. Dat ik vandaag de kinderen niet naar school hoefde te […]

 4. Had nou gewoon op 'publish' geklikt - Elja Daae - 13 augustus 2016

  […] Ik mijn kabouter gewoon moet killen. En jij de jouwe ook. (Die mag Cor uitleggen.) […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: