Cruciale periode.

20 mrt

Schermafbeelding 2016-03-20 om 09.26.06

Goedemorgen Piet.

Goedemorgen Cor.

Zeg Piet vind je het leuk om een film te zien over jou. Het gaat over een tentoonstelling die in 2014 plaats vond in het Gemeentemuseum Den Haag. Honderd jaar na jouw tentoonstelling bij kunsthandel W. Walbrecht in 1914.

Dat lijkt me geweldig Cor. Ik liet daar zestien van mijn beste werken zien en toont mijn  werk dat ik 2 jaar in Parijs maakte.

Inderdaad Piet. Een cruciale periode. Komt ie:

 

ps

In juni 2016 hoop ik af te studeren voor mijn master kunsteducatie en vanaf donderdag 3 maart heb ik dagelijks een gesprek met Piet Mondriaan. Hij is in 1917, het jaar waarin hij Compositie met kleurvlakjes creeërde, 45 jaar oud. Op dat punt in zijn leven spreek ik met hem, via het schilderij Compositie met kleurvlakjes dat in Museum Boymans van Beuningen hangt.

compositiemetkleurvlakjes_pietmondriaan_1917

Het gehele interview lees je hier:

interview_pietmondriaan

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: