Corrigerende spiegel voorhouden.

8 feb

Afgelopen vrijdag kreeg ik een mail van Recep Tuna. In 2013 was een van ‘mijn’ 12 internationale summerschool studenten die het 10 daagse ‘experience design’ programma volgde dat ik ontworpen had en courseleader van was;

‘In this course you learn to strategically design an impactful experience with long-term value. The concept of experience thinking is introduced. You will study creativity theory and motivation theory and learn to make use of expertise from the arts domain (aesthetics, game design, theatre making processes). Doing so, you develop the necessary tools for a starting experience designer. You are going to make full use of your creativity and learn to develop and experiment with your concepting talents (story, empathy, meaning, design, symphony, play). You will be trained in the communication with commissioners negotiating appropriate commissions.’

Ruim een halfjaar later nodigde Recep mij uit om een TEDx Binnnenhof talk te geven op het Nederlandse consulaat in Instanbul. De laatste slide die ik twee jaar geleden liet zien in de kapel op het consulaat was deze:

kaboutertedx

En daar moet ik nu op aansluiten want afgelopen vrijdag stond in de mail van Recep dat zowel hij als de consul het weer tijd vonden dat ik naar Istanbul en Ankara kwam voor een respectievelijk TEDx talk en workshop voor het personeel.

En of ik “Please send me a nice photo of you” deze was namelijk al 2 jaar oud:

cortedx

Niet toevallig werd ik afgelopen vrijdagavond ook gebeld door Jerry van den Berg of hij een foto van me mocht maken met mijn racefiets. Daar sliep ik een nachtje over en vroeg Jerry een dag later of hij een foto van mij wilde maken in een typisch Nederlands landschap met, wat ik het beste idee uit Europa vind, de fiets. En dan met name mijn Brik, de Nederlandse fiets zonder ketting….met cardan. Het thema van TEDx Binnenhof is namelijk “Ideas from Europe”.

Enfin. Gisterenochtend sprak ik met Jerry af en stapte met de Brik achterin zijn auto in en hoorde daar de column op radio 1 van Alexander Muninghof.

En deze begint zo:

“Als fietsende Hagenaar begin ik me er steeds meer aan te ergeren dat de expats, die in grote getallen in onze residentie neerstrijken vanwege al die internationale organisaties zoals Vredespaleis, Strafhof, OPCW, Joegoslavië Tribunaal en noem maar op, dat die zeer welkome want goed betaald en betalende buitenlanders dus het zich aanmatigen om ons Nederlanders met hun fietsgedrag een soort corrigerende spiegel voor te houden.”

Schermafbeelding 2016-02-08 om 07.13.58

De geweldige column luister je hier terug. Hij begin na 32 minuten.

Luisterend naar de geweldige, en zeer toepasselijke column van Alexander Munninghof reden we naar een typisch Nederlands landschap met het beste idee uit Europa achterin.  Even later schoot Jerry van de Berg deze twee geweldige foto’s. Dankjewel Jerry. Ik stap op de fiets. Zet je windmachine maar weer aan.

20160207 Cor Noltee 0120160207 Cor Noltee 02

2 Responses to “Corrigerende spiegel voorhouden.”

  1. Els 8 februari 2016 at 7:34 AM #

    Wow dat heeftJerry mooi gedaan..
    Kan je op wel naar Recep sturen :-))

  2. Els 8 februari 2016 at 7:35 AM #

    ook in plaats van op 🙂

Geef een reactie

%d