Wat is de vraag?

5 feb

mysterium.001

Gisteren ben ik voor het eerst in mijn leven ontsnapt uit een escaperoom en straks heb ik een lecture van een van mijn favoriete schrijfsters; Jane MacGonigal. Zij legt in haar boek ‘Beter dan echt’ uit waarom we zo graag overbodige obstakels willen overwinnen. Waarom  we het leuk vinden om bijna een uur opgesloten te zitten en allerlei puzzels en raadsels moeten oplossen, samen. Een goede escape room neemt je mee in een verhaal en legt de rollen bloot van haar gevangenen. Je weet dat er camera’s hangen en er een noodknop is maar toch werden we elke keer weer opnieuw uitgedaagd om, soms letterlijk, een stap verder te komen.

Mijn ervaring gisteravond in Mysterium in Utrecht deed me denken aan de film Exam waarin 8 kandidaten voor een job in een kamer belanden en 80 minuten hebben om een antwoord te vinden.

Een goede escaperoom gaat niet om antwoorden maar om de vragen.

Boek hier. Of ben je bang?

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: