Empathie map

29 jan

EMPATHIEMAP_1012.001

Gisteren legde ik ‘mijn’ master strategic design studenten op de Politechnico in Milaan de vaardigheid empathie uit met een recent persoonlijk voorbeeld.

Ik was twee dagen ervoor namelijk in Milaan het vliegveld uitgelopen en wist dat ik met de trein verder moest. Maar hoe kwam ik bij de trein? Na wat zoeken en vragen kwam ik er achter dat ik eerst met een shuttle naar het station moest. Toen ik daar stond te wachten bedacht ik me dat mijn vrouw twee dagen later zou komen en maakte ik voor haar een uitleg die ik als losse plaatjes via Whatsapp stuurde.

Empathie is in iemand anders schoenen staan, met iemands anders hart voelen, met de ogen van een ander kijken. Het maken van de foto’s en het schrijven van de uitleg is een uitstekende empathie oefening…en ook nog eens leuk om te doen.

Ja ik hoor je denken; “Je had haar ook op kunnen halen of met een taxi kunnen laten komen.” Ja dat had ook gekund.

route_milano_bovisa_nordroute_milano_bovisa_nord.002

route_milano_bovisa_nord.003route_milano_bovisa_nord.004

 

One Response to “Empathie map”

  1. kariendamen 29 januari 2016 at 10:09 PM #

    Zo’n empathische man zou iedereen wel willen. Hartstikke duidelijk, tekst met plaatjes

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: