Conflict kitchen

24 nov

Schermafbeelding 2015-11-24 om 07.28.36

Hoe leer je Amerikaanse kinderen iets over de landen waar de V.S. mee in conflict is?

Conflict Kitchen!

Conflict Kitchen is een een interessant kunsteducatief project dat voorbij kwam in de inspirerende presentatie van Tobias Frenssen, lector project kunstvakken en Onderzoeker kunsteducatie. Tobias was een van de sprekers op het jaarlijkse LKCA Onderzoekscongres.

Conflict Kitchen is een restaurant dat eten serveert uit landen waarmee de V.S. in conflict is. Elke iteratie wordt ondersteund door events, voorstellingen, publicaties en discussies met als doel de betrokkenheid van het publiek met de cultuur, politiek en kwesties in het gekozen gebied te vergroten

Schermafbeelding 2015-11-24 om 07.27.37

Op dit moment is er een Iraanse Conflict Kitchen. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Iraniërs in Iran. Het eten is verpakt in papier met daarop interviews met Iraniërs over cultuur en politiek. Deze verhalen reflecteren diverse en genuanceerde perspectieven  vanuit het land en dienen als aanzet tot discussie, vragen en debat met het publiek.

Schermafbeelding 2015-11-24 om 06.53.35.png

Conflict Kitchen gebruikt  de sociale relatie met voedsel en geeft het publiek  zo een bredere blik dan de smalle lens van de geregisseerde en gekleurde media.

Daarnaast is Conflict Kitchen een constant veranderende culturele ontmoetingsplek in Pitssburgh en opende tot nu toe het enige Iraanse, Afghaanse, Venezuelans, Noord Koreaanse en Palesteinse restaurant in de stad.

Ze doen ook catering.

Eet smakelijk.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: