Droomuitzicht.

3 nov

dronedroom_926.001

In 1997 bouwde ik de CamCar. Een radiografisch bestuurbare, schaal 1:10 auto met een kleurenvideo camera met draadloze 2,4 gigahertz videozender. Als bestuurder zag je het live beeld van deze camera in je head mounted display en als je zittend in het racestoeltje gas gaf en je met het racestuurtje stuurde leek het net alsof je heel hard in een auto reed. Dat kwam omdat de camera zo laag bij de grond zat en de beeldhoek maar 110 graden was. De CamCar reed niet harder dan 20 km/u maar voor je gevoel was dat factor 10. Mensen het gevoel geven van snelheid met een 1:10 autootje die 20  kilometer per uur rijdt.

Het hele verhaal van de CamCar lees je hier. Ik moest er aan denken toen ik van de week deze twee foto’s kreeg.

drone voorbeeld 1 drone voorbeeld 2

Ze zijn gemaakt in opdracht van Martin de Koning met een Drone op de plek van mijn nieuw te bouwen appartement op de 9de verdieping van het Fenixlofts project van Heijmans op Katendrecht in Rotterdam. Dat moet dus nog gebouwd worden en toekomstig buurman Martin was waarschijnlijk net als vele toekomstige medebewoners nieuwsgierig hoe zijn uitzicht zou zijn. Dus huurde hij een dronefotograaf in en liet een fotoreportage maken voor € 457,38 en plaatste onderstaand bericht op de bewoners Facebook pagina:

“Hierbij een voorbeeld van wat men mag verwachten van de foto’s gemaakt met de drone. Er zijn op de hoekpunten van de noordzijde op drie hoogteniveaus per niveau rondom foto’s gemaakt. In werkelijkheid zijn de foto’s in veel groter formaat en resolutie weergegeven. Hierdoor kan een ieder voor zich een realistisch beeld vormen over wat zijn uitzicht zal zijn.

Voor het verkrijgen van de volledige fotoreportage geef je jezelf op door een berichtje per email naar ……..te sturen. Het aantal deelnemers zal de prijs per persoon bepalen. Uitgaande van de getoonde interesse verwacht ik minimaal 10 liefhebbers. De factuur bedraagt 457,38 euro. Zeg maar per persoon maximaal 45 euro. De uiteindelijke prijs kan nog zakken met meer deelnemers. Omdat ik het bedrag niet kan blijven verdelen sluit de inschrijving woensdag 4 november. Na deze datum kunnen de foto’s niet meer worden besteld. Tussendoor zal ik de tussenstand blijven doorgeven. Na het sluiten van de inschrijving zal ik een ieder berichten over het uiteindelijke bedrag wat moet worden overgemaakt. Na betaling zullen de foto’s te downloaden zijn via “wetransfer”.

Note: voor wat mooie plaatjes zullen er als extra nog wat foto’s worden toegevoegd op grote hoogte.

Voor nu al veel plezier met de voorbeelden en wellicht veel genieten van de volledige reportage. Als er nog onduidelijkheden zijn of vragen, dan zal ik die uiteraard beantwoorden.”

Het werden echter geen 10 mensen maar bijna 40 met nog een dag te gaan. Veel meer dan Martin gedacht had. Wat de prijs nu op € 12,- per persoon brengt. Martin wist van tevoren niet hoeveel mensen zich zouden inschrijven. Hij vroeg ook niet eerst aan iedereen wie er eventueel interesse zou hebben. Martin rolde zijn mouwen op en deed het gewoon. Hij liet voor veel geld zijn droomuitzicht fotograferen en liet de medebewoners even meekijken en vroeg toen “Wie doet er mee?”.

Ik moet denken aan het gezegde “In het land der blinden is een oog koning.”

Een oog op de negende verdieping.

Bedankt Martin. Je bent een Koning.

One Response to “Droomuitzicht.”

Trackbacks/Pingbacks

  1. De zon van onderen. | Design Thinking by Doing - 10 december 2015

    […] als Martin de Koning volgend jaar weer Drone foto’s maakt van de Veerhaven. Zien we niet […]

Geef een reactie

%d