Kan ik u helpen? Nee hoor ik kijk even rond.

30 okt

IKKIJKEVEN_921.001

De afgelopen week was Google Cardbox virtual reality tour. Ik liet een aantal mensen tussen de 10 en 83 zien wat er gebeurt als  Google zich gaat bemoeien met Virtual Reality. Van filmhuis directeur Geert tot bruinebonensoepmaker Cees.

Google Cardboard

Google doet dat anders dan Facebook die voor $ 2.000.000.000 Oculus Rift kocht.oculusrift

In de Oculus Rift zit alle techniek in die zwarte doos en bij de Google Cardbox moet je de techniek er zelf instoppen, zoals in mijn geval, een iPhone 6 Plus. En dat werkt dan ook perfect. De iPhone 6 is 50 keer sneller dan de iPhone 5 en dat heeft met name zijn invloed op de snelheid waarmee het beeld aangepast wordt als je je hoofd draait om rond te kunnen kijken. En dat zijn de toepassingen die er tot nu “inzitten” in de Cardbox app. Rondkijken. In Parijs, Venetie, in een Nasa centrum, een grot…..Wow……..Mmmmmmmmmooooooooooiiiiiiiiiii……zijn unaniem de reacties van de kijkers. Toen ik gisteren Cees liet rondkijken in Parijs voor de Eiffeltoren ging hij zelfs staan om eens even goed rond te kijken. Jammer dat ik van al die glimlachende, primair reagerende mensen geen foto kon maken. Die zat namelijk in de Google Cardbox.

Maar allemaal leuk en aardig, iemand verbazen en verwonderen is niet zo moeilijk. Maar feitelijk is wat Google met de  Cardbox App laat zien niet veel meer dan een luxe ViewMaster. Je verplaatsen op een andere plek.

Schermafbeelding 2015-10-30 om 07.02.41

Maar wat als je met de Cardbox meegenomen in een verhaal? Je er echt “in” zit en je zelf bepaalt waar je naar toe gaat?

Wil je toch zelf even rondkijken met de Google Cardbox kom dan volgende week 6 november om 9.00 uur naar het minicongres “De Toekomst van Kunsteducatie” op HKU, Lange Viestraat 2b. Georganiseerd met een aantal mede studenten van de master kunsteducatie. En misschien voorspel jij dan wel de Toekomst van Kunsteducatie.

posterActlab.001.jpg.001

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: