Pop Up Art. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 870/1.111

10 sep

popupart_870.001

Volgende week loop ik in Venetie dus deed ik gisteren vast een wandeling met Google maps. Voor het Guggenheim zag ik het volgende beeld:

Schermafbeelding 2015-09-10 om 20.24.48

  1. Wat gebeurt hier?
  2. Waar zie je dat aan?
  3. Wat zou je nog meer kunnen ontdekken?

Op het eerste gezicht niet zoveel. Maar kijk eens goed, de automatische gezichtenblur functie van de camera waarmee Google de foto’s maakt heeft ook het gezicht van het beeld geblurd. Ik vermoed dat Google dat automatisch met alle gezichten doet. Kunst of niet.

Wat me bracht op het volgende idee. Stel je voor dat je hyper realistische kopieen maakt van mensen met geblurde gezichten en die plaatst op de plek waar degene stond op het moment dat Google de foto maakte.

Ik noem het werk Pop up Art.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: