Dit is Design Thinking by Doing Vakantie Verhaal nummer 837/1.111

8 aug

Schoonheid komt van binnenuit.

Schermafbeelding 2015-08-08 om 11.08.29

Ik kwam dit voorbeeld tegen in het boek van Don Norman. Het boek is aardig gedateerd maar dat maakt het juist misschien wel zo interessant. Problemen met nieuwe technologie zijn van alle tijd. Het is heerlijk om te lezen dat iemand staat te stuntelen met een filmprojector voor het laten zien van een filmpje aan een zaal vol ongeduldige mensen. Het deed me denken aan de presentatie van Lidewij Edelkoort die ook dreigde fout te gaan door gebrek aan kennis of was het slecht design.

Slecht design en nieuwe technologie zullen altijd blijven bestaan. En net als in de tijd van Don Norman zullen er ook nieuwe goede voorbeelden van design onstaan. Hij schreef in zijn boek dat er in de toekomst geen film meer zou zijn maar alleen maar videotape!

Geinspireerd door het boek van Norman dacht ik aan goede voorbeelden in mijn alledaagse leven en droomde ik van een leven met alleen maar goed en mooi design om me heen. Nu ik met een bakkie en rooftoptent aan het rondrijden ben door Zuid Afrika en Namibie kom ik op plekken waar we lang niet altijd stroom laat staan WIFI hebben. En als ik bijvoorbeeld met minimale bagage op pad zou gaan zou ik dan kiezen voor mijn Apple of mijn boekje met BIC vierkleurenpen. Sorry Steve. Maar ik zou gaan voor mijn BIC en zou er voor de zekerheid nog een en misschien nog een mee nemen. Van alle dingen zonder stekker of batterij zou ik mijn BIC vierkleurenpen het meest missen.

Mag ik jullie wat vragen?

Ik ben eigenlijk heel benieuwd welk goed ontworpen voorwerp jullie echt zouden missen en waarom. En met een goed ontworpen voorwerp bedoel ik een voorwerp dat heel goed werkt en waar je oprecht blij van wordt.

One Response to “Dit is Design Thinking by Doing Vakantie Verhaal nummer 837/1.111”

  1. moniek tersmette 12 augustus 2015 at 9:58 PM #

    ik word blij van het opvouwen van een de Waard tent. Met de instructie in de hand. Abracadabra en hij past altijd in de zak.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: