Dit is Design Thinking by Doing Vakantie Verhaal nummer 835/1.111

8 aug

The American Dream

Een van de beste Design voorbeelden kwam ik bijna 20 jaar geleden tegen in een motel ergens tussen Dallas en New Orleans. We hadden net te veel kilometers gereden op te veel slechte koffie en kwamen brak aan in onze hotelkamer. En wat wil na je zo’n tocht? Zappend met een hele grote cola en een pizza met je kleren in slaap vallen. The American Dream. En je kunt zeggen wat je wilt maar een paar zaken hadden die Amerikanen goed voor elkaar en een daarvan was de telefoon naast het bed. Ik weet niet of ik die ene knop had gezien als ik niet zo’n trek gehad had in cola en pizza maar op de telefoon zag ik een knop met daarop de tekst “Order Pizza”. Of was het een American Dream? Blijkbaar was ik niet de enige die trek had in pizza in dat specifieke hotel of speelde hier andere onbewuste beïnvloedingsprocessen een rol. Als gehypnotiseerd pakte ik de telefoon en drukte vol verwachting de “Order Pizza” knop in. 2 minuten later had ik mijn bestelling gedaan en werd me niet eens gevraagd naar het adres of naam van het motel. Wel naar het kamernummer. Dat was dan wel weer een tegenvaller. 10 minuten later lag ik zappend, zuipend en smakkend mijn American Dream te leven. Don Norman zou trots zijn op ontwerper van deze “Order Pizza” knop. Met een druk op een knop werd ik mijn behoefte voorzien. Hier was een design thinker aan de slag geweest who had a dream.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: