Kabouter Mysterie. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 754/1.111

7 mei

kaboutermysterie754.001

Gisteren schreef ik een van mijn beste posts ooit. De beste is natuurlijk mijn eerste omdat ik die van gisteren anders nooit had kunnen schrijven. Zo denkend zijn ze allemaal goed en verbonden maar heb ik bij de een toch meer positieve gevoelens dan bij de ander. Het zijn kinderen die je iets geleerd hebt en de wijde wereld instuurt om dat door te vertellen. En wat ze precies door vertellen weet ik natuurlijk niet. Soms krijg je dingen terug maar wat er in de hoofden van mensen gebeurt na het lezen van een van mijn posts blijft natuurlijk een mysterie. En dat mysterie proberen we in het onderwijs natuurlijk op te lossen. En de vraag is hebben ze

het

of iets

of wat

geleerd.

Zo hebben eerstejaars HKU Kunst en Economie studenten les van mij in vier blokken creativiteit. Daar maken ze natuurlijk ook kennis met mijn Kabouter:

Kabouter.001

En met het pistool dat ik altijd bij me heb om Kabouter te Killen:

kaboutergun.001

Ik vertel ze dat ik altijd mijn pistool bij me heb omdat ik nooit weet wanneer Kabouter weer met een sabotterende gedachte komt die hij dan zittend op mijn schouder in mijn oor fluistert waarna ik de trekker overhaal.

kaboutergun.002

Laatst kregen we de tentamens terug van het vak Creativiteit. De theorie over creativiteit en daar kwam ik Kabouter ook weer tegen. Hij vond het tentamen zelf zo moeilijk dat hij niet eens de moeite nam om saboterende gedachten in te fluisteren in de oren van de studenten. Er werd massaal zelfmoord gepleegd. Mysterie opgelost.

Schermafbeelding 2015-05-07 om 07.06.22

kabouteraandeboom

2 Responses to “Kabouter Mysterie. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 754/1.111”

Trackbacks/Pingbacks

  1. 'Hoe kan ik meer bloggen?' is de verkeerde vraag - Elja Daae - 13 december 2015

    […] Voor mij was dat de enige manier om mijn hang naar perfectie de nek om te draaien. De kabouter te killen. […]

  2. Waarom je te weinig blogt | Elja Daae - 29 juni 2018

    […] noemt dat de kabouter (killen moet je die). De kabouter zit op je schouder en fluistert de hele dag saboterende gedachten in je oor. […]

Geef een reactie

%d