Rock Botton. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 751/1.111

4 mei

botton751.001.jpg.001

Door mijn enthousiasme staan er twee boeken op de boekenlijst van HKU:

  • Een compleet nieuw brein, Daniel Pink
  • Defining creativity, Wouter Boon

En ik zou daar graag “De architectuur van het geluk.” van Alain de Botton aan toevoegen. Vandaag lees ik het uit en begin ik weer opnieuw. Gisteren schreef ik al dat ik zoveel belangrijke zaken onderstreepte in het boek en dat ik die met jullie wilde delen. Je kunt dan gewoon beter zelf het boek kopen. Toch kwam vanochtend dat idee weer boven drijven en wat bleek, ik onderstreepte, zonder het door te hebben in ieder geval elke laatste zin van elk hoofdstuk. Daarin vat De Botton namelijk op werkelijk briljante wijze een en ander samen. Een samenvatting van het boek is een verzameling van zijn laatste hoofdstuk zinnen. Laat ik er drie met jullie delen. Als je daarbij niets voelt is het boek niet(s) voor jou.

1. We kunnen de tuinkabouters verfoeien maar wel oog hebben voor de verlangens waaruit ze voortkomen

2. Er is schoonheid in dingen die sterker is dan wij.

3. Wij genieten van complexiteit waaraan een genie de schijn van eenvoud heeft verleend.

Veel geluk vandaag.

One Response to “Rock Botton. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 751/1.111”

  1. Jan Hein Sloesen 4 mei 2015 at 5:53 PM #

    Hoi Cor!

    Ik heb je gemaild, maar twijfel of ik je goede adres hebt…mag ik je adres hebben?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: