Kijk me aan. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 740/1.111

23 apr

KIJKMEAAN740.001Kijk me aan en teken me zonder je stift van het papier te halen. Je hebt 30 seconden. Blijf me aankijken. En schrijf op de tekening een woord dat je associeert met mij. Klaar?

Tekenen maar.

cornolteezelf

Gisteren stond ik 6 keer tegenover een andere HKU collega en tekenden we elkaar tegelijkertijd en overhandigden we de tekening. Na een kleine 5 minuten gingen we weer in een kring zitten en moest je een portret kiezen met het woord dat het beste paste bij de dag die komen ging. Ik koos deze:

IMG_6772

Omdat ondanks dat ik zo kort geslapen had ik me gisterochtend, toen ik om 4.34 wakker werd, ongelooflijk fris voelde en ik die dag fris tegen het nieuwe onderwijs dat we aan het ontwikkelen zijn wilde kijken. Fris alsof ik niets wist. Met een frisse blik dus. Deze portretten haalde het niet maar hangen inmiddels wel bij mij aan de muur. Er zonder glimlach naar kijken is een hele opgave.

IMG_6773 IMG_6770 IMG_6769 IMG_6768 IMG_6767

De oefening was ons ochtend Check-In ritueel. Zittend in de kring kreeg iedereen de kans om zijn/haar gekozen tekening te laten zien inclusief de reden Waarom die. Niet te lang. In 30 seconden. Als je klaar was zei je “Check In” ging je weer zitten en was de volgende.

Check-In.

4 Responses to “Kijk me aan. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 740/1.111”

 1. Sietske van Zanten 23 april 2015 at 7:36 AM #

  Goedemorgen, Heb de opdracht mee gedaan. Hierbij de mijne.

  Fijne dag.

  [image.jpeg]

  Moest denken aan een vosje en toen aan fantastic mr Fox.

  Groet, Sietske

  VandenBroek Foundation Lisser Art Museum P.O. box 256 2170 AG Sassenheim The Netherlands

  • cornoltee 23 april 2015 at 7:38 AM #

   Sietske!
   Wat leuk. ik zie de tekening echter niet. Wil je hem mailen? Check-In
   Groet
   cor

 2. Peter Koomen 23 april 2015 at 8:27 AM #

  Goedemorgen Cor!
  Sinds tijden weer eens op je blog gekeken en gelijk meegedaan, zal ‘m je mailen.
  “Pretoogjes” was het eerste wat in mij opkwam.
  De tweede gedachte wil ik je niet onthouden: “Catweazle”.

  Heb een mooie dag!
  Hartelijke groet, Peter

 3. Paul Ricken 23 april 2015 at 8:31 AM #

  Coole opdracht. Heb deze al tientallen keren met groepen gedaan. Is hilarisch en gaat de schaamte een klein beetje voorbij. Meestal combineer ik het tekenen door onder de tekening een compliment te laten opschrijven voor de ander. Dan samenvouwen tot een cadeautje en dan aan elkaar geven. Wel ervoor zorgen dat ze elkaar de tekening van het gezicht nog net hebben laten zien.

  Bij het openen krijg je een mengeling van schaamte en affectie…..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: