Preek van de Week. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 696/1.111

8 mrt

preekweek696.001

Ik heb wat met koffie. Ja wie niet zou je zeggen. Koffie, de smeerolie van de maatschappij. Toch ben ik blij dat ik Noltee heet en geen Nolkoffie maar dat is een ander verhaal. Gisteren was pilot nummer 7.752 “Het inspiratie Ontbijt”. Ik droom er van om een keer een ochtend inspiratie ontbijt te verzorgen in een kerk. Lekker vroeg op een maandag. Een goede start van de week. De kerken kunnen wel wat verhoogde bezettingsgraad gebruiken en mensen wel wat inspiratie. Ik denk dat ik mijn preek dan zou houden over ‘mijn’ model. Ik kan uren over mijn model praten dat bleek van de week. Afgelopen dinsdag begon ik met een college Design aan tweede jaars HKU Event Management studenten. Bleek dat ik het verkeerde college had voorbereid. Het ging niet over Design maar over Play. Ik klikte snel door naar ‘mijn’ model en praatte moeiteloos 90 minuten vol met mijn model. Ik besloot het model die dag voor al mijn colleges te gebruiken. Geen enkel probleem. Het model sluit perfect aan bij het boek dat ik van de week kado kreeg van mijn nieuwe cammeraat Frank Cammeraat. Frank interviewde me voor een serie portretten die in het nieuwe onderwijsmuseum getoond gaan worden dat dit jaar in Dordrecht wordt geopend. Toen ik hem vroeg wat de vergoeding was vertelde Frank dat hij in die jaren dat hij dit doet slechts een keer 100 gulden had gegeven aan een junk. Dat was mooi. Ik ben ook een junk. Verslaafd aan Kennis. Dus kreeg ik een boek van Frank: De Architectuur van het Geluk van Alain de Botton. Ik heb het nog niet gelezen maar de titel sluit geweldig goed aan bij mijn model. Echter mijn model bestaat uit 4 lijnen. Het boek uit 307 pagina’s.

Gisteren organiseerde ik mijn eerste ontbijtsessie in de Fenix Food Factory in Rotterdam. Het duurde ruim een uur voordat ik met mijn model kwam. We waren druk met brood, augustuskaas, filterkoffie en met name elkaar.

foto 2 foto 1 foto 5

Het was fantastisch om te zien dat elke onderwerp een onderling verbindend element vormde. Er werd zelfs hardop, glimlachend gevreesd dat ik nooit aan mijn model zou komen. Toch is het er nog van gekomen. Na de kaas, de koffie en de verhalen kwam ook het model op tafel. Het model van de Architectuur van Geluk. Het was weer een geweldige week. Doe maar 8 dagen in de week. Doe ik op de achtste dag een preek van de week. Over mijn Model.

Mijn volgende Preek van de Week is zaterdag 11 april om 10.00 in de Fenix Food Factory in Rotterdam. Wil je komen? Mail me dan. Er is plek voor drie.

Geef een reactie

%d