Ferry Christmas. Design Thinking by Doing verhaal 623/1.111

22 dec

ferrychristmas623.001

Straks heb ik een interview met Ferry van Schijndel. Ferry was een van de animatoren van de VPRO serie Fukkie Slim.

Ik ken Ferry via Gaf van Baalen, gamedirector van RANJ. Ik was namelijk op zoek naar een animator die een Kerstgroet zou kunnen maken voor IHC. De reden van het interview is dat ik een paper moet schrijven voor het vak creatieve maakprocessen. Ik deed reeds onderzoek naar het proces van Maarten Baas. De paper gaat over een monodisciplinair  kunstenaar die vervolgens in een multidisciplinair team werkt. De analyse van beide processen gebeurt aan de hand van twee modellen. De monodisciplinaire kunstenaar is de schrijver Cor Noltee, niet te verwarren met de impressionist Cor Noltee (1903-1967). Het multidisciplinaire team bestaat uit Ferry van Schijndel, Lucas de Peinder, Barry Stolp en Cor Noltee (1967-)

Het resultaat van de paper publiceer ik pas na 26 januari 2015.

Het eindresultaat van het multidisciplinaire maakproces is dit:

Ferry Christmas!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: