Hardwork Software. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 591/1001

20 nov

hardworksoftware591.001

Trouwe lezers weten dat ik eerstejaars student ben. Ik geef les aan eerstejaars maar ben er zelf ook een. En dat is ontzettend leuk. Aangezien ik zelf nooit verder ben gekomen dan mijn Atheneum en een skala aan communicate en marketing cursussen. Ik kan het iedereen, die nog zo’n 20 uur ‘over’ heeft, aanraden, studeren op latere leeftijd. In mijn geval vallen een heleboel zaken op hun plek. Groepsdynamica, creatieve maakprocessen, kunstinterventies plegen en onderzoek. Het lastigste is eigenlijk om te onthouden in welke werkgroep je zit en om je teamleden bij elkaar te krijgen. Het zijn uiteindelijk allemaal professionals met een baan erbij.

Een van de meest interessante dingen die ik nu aan het doen ben, is onderzoek. En op aanwijzing van mijn docente kwam ik in aanraking met een mooi stuk software die mij gaat helpen met mijn eindscriptie. Of moet ik zeggen met het ordenen van alle info die ik de komende jaren tegen ga komen. Het afgelopen weekend heb ik de full working demo van MAXQDA gedownload, alle videotutorials bekeken en aan de slag gegaan om de de content die ik had verzameld te ordenen. Het is nog een beetje zoeken naar de juiste aanpak. Is het handig als ik eerst alles lees en het daarna importeer? Of zelfs eerst uitprint en met een marker alles geel maak en dat codeer. Kortom het is nog even zoeken en proberen. Maar het grootste voordeel is dat ik alles makkelijk terug kan vinden in een file. En dat geeft een enorme rust.

Hoe zouden ze dat vroeger gedaan hebben? Wat leven we toch in een mooie tijd dat dit soort tools er zijn. Waarschijnlijk denken mijn kleinkinderen daar straks ook weer anders over. Die vragen zich af waarom mensen nog lezen als je de content   ook gewoon direct kunt uploaden….in je hoofd. En wat opa Cor deed met al die aantekenboekjes, boeken en dat hopeloos ouderwetse softwarepakket MAXQDA.

Schermafbeelding 2014-11-20 om 06.49.48

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: