Stilte svp. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 569/1001

27 okt

sstilte569.001

Vandaag starten we op HKU met Creativiteit & Concept blok 2. Tweehonderd tachtig eerste jaars studenten gaan in een 4 daagse bootcamp CPS’en; Creative Problem Solving. Voor Staatsbosbeheer. Voor het echie dus. Staatsbosbeheer moet steeds meer zelf zijn Knickerbocker ophouden en samen bedachten we een interessante vraag waarvan de oplossingen nog meer mensen van de natuur moeten gaan laten genieten.

Knickerbocker

Ter voorbereiding ging ik gisteren met mijn vrouw naar de Oostvaardersplassen in Eindhoven. Daar speelde het Metropole Orkest namelijk live tussen de grootste kudde loslopende wilde paarden van Europa.

metropoleorkest

Ik ben er nog stil van.

Daarna gingen we natuurlijk even het bos in om bij te komen van zoveel muzikaal natuurgeweld. Na een half uur kwamen we een stroper tegen met een dood hert op zijn linker schouder. Ik sprak hem streng toe want dat mag natuurlijk niet stiekem herten doodschieten.

Ik zei:

“Wat heb jij daar op je schouder?”

De stroper keek op zijn lege schouder en zei “Niks.”

Waarop ik nog strenger zei ‘Nee je andere!”

De stroper keek naar zijn andere schouder en zei verschrikt “He get, een hert!”

One Response to “Stilte svp. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 569/1001”

  1. Jotam 30 oktober 2014 at 10:57 AM #

    Hoi Corne,

    Dan vind je dit waarschijnlijk ook erg mooi: http://natureisspeaking.org! Bekijk vooral alle filmpjes. Heel goed, mooi en sterk uitgewerkt :)!

    Groetjes,

    Jotam Dveer

Geef een reactie

%d