les zes. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 565/1001

23 okt

leszes565.001

4 keer per jaar wordt er bij HKU een leestafel georganiseerd. In samenwerking met de bibliotheek stelde ik een geweldige leestafel samen rondom het onderwerp nieuwsgierigheid. Hoe ik ooit aan dat boek kwam lees je hier en meer over de leestafel en hoe ik dat aanpakte, lees je hier. Maar nu zijn we hier. En straks daar en dat betekent dat er een nieuwe collega gekozen moest worden aan wie ik het stokje over moest geven. Daar was al over nagedacht en ik kreeg een lijstje van vijf namen waar ik uit mocht kiezen. Sommige van mijn collega’s op het lijstje kende ik goed en van anderen had ik zelfs nog nooit gehoord. En wat doe je dan? Ik had koffie kunnen gaan drinken met de minder bekenden en  naar hun mogelijke leestafelthema kunnen vragen of naar de spreker die iedere leestafel ‘maker’ uitnodigt voor een inspiratie college ter introductie van zijn of haar leestafel. Ik had er een multicriteria analyse op los kunnen laten waar ik stiekem al mee begonnen was. Na wikken en wegen en een halve keuze moest ik toch echt een beslissing nemen. De tijd ging dringen want voor zo’n leestafel hebben Ria en Danique nog een hoop werk. Ik moest beslissenen en deed het volgende. Ik stelde voor om aan de lijst van 5 nog een collega toe te voegen, dan waren het er zes. Ja ik hoor je denken 5 + 1 = 6, dan wordt het nog ingewikkelder. Klopt. Maar niet als je de hulp inschakelt van een briljant stukje solid state technologie die altijd werkt. Draadloos en tijdloos. Mobiel en gebruiksvriendelijk. De iPhone heeft de zes. deze heeft er zes. Kanten. Ik schreef mijn collega’s op een lijstje en gaf ze een nummer. 1 t/m 6 en liet Ria gooien.

Het werd 4.

Dice_Number_4

Thijs gaat de volgende leestafel organiseren. Als ie dat wilt.

En anders gooien we nog een keer.

One Response to “les zes. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 565/1001”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Eenmaal andermaal. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 589/1001 | Design Thinking by Doing - 18 november 2014

    […] collega Thijs van Lier. Thijs was door het cijfer 4 met een dobbelsteen gekozen. Hoe? Lees je hier. Op HKU organiseren 4 collega’s dit jaar een leestafel die wordt afgesloten met een lunch en […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: