Money money money. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 515/1001.

2 sep

moneymoneymoney514.001

Gisteren begon het schooljaar voor ‘onze’ eerstejaars. 280 HKU Kunst en Economie studenten waren voor het eerst voor het echie als student op HKU. En een aantal docenten gaven korte introductie colleges. 4 keer achter elkaar een half uur. Zo ik ook. Elke keer ging het een stukje beter De laatste was duidelijk de beste. De colleges waren een aanloop voor het vak Creativiteit dat ook deze week begint met een 4 daagse bootcamp. Straks mag ik de studenten vertellen Waarom we op HKU het vak Creativiteit zo belangrijk vinden. Dat het een vaardigheid is om waarde te creëren. En waarde is niet alleen financiële waarde. Daar had ik een mooie presentatie voor gemaakt. Ik was er klaar voor. Was. Gisteren kregen we namelijk als afsluiter van de eerste dag en officieel begin van het nieuwe schooljaar een voorstelling te zien van Dette Glashouwer. Over geld, de geschiedenis, het heden en de toekomst. Prachtig ingeleid door mijn directeur Gabrielle Kuiper. Inclusief het dringende verzoek de mobieltjes UIT te zetten. Nee ook geen vliegtuigstand. Tijdens de presentatie van Gabrielle en voorstelling van Dette  kon je een speld horen vallen. Geweldig. Geen geroezemoes. Door de OFF stand van de Phones EN de kwaliteit van het aanbod. De beste voorstellingen dit jaar heb ik op HKU gezien. Die van Leon Giessen en Dette Glashouwer. De een over nieuwsgierigheid en de ander over geld. Leon en Dette hebben me laten zien dat ik nog veeeeel beter kan….en moet. Na het maken van een les vraag ik me nu af ‘Hoe zou Leon dit doen? En Dette’.

Zeer waardevol. 

Volgende week ben ik zelf student. Over inleven gesproken. Ik ga beginnen met de master kunst educatie.

Zeer waardevol. Ik hoop dat Dette nog een keer langskomt.

Maar nu eerst mijn les voor straks nog aanpassen. 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: