Op ontdekkingsreis. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 509/1001.

27 aug

eightlanehighway509.001

Ik vraag me iets af. Zouden jonge mensen, zeg tussen de 10 en de 20 minder nieuwsgierig zijn dan 10-20 jarigen van een vorige generatie toen er nog geen internet was? Nieuwsgierigheid is een belangrijke eigenschap van creatieve mensen. Maar wat dacht je van lef. Als je creativiteit definieert als: ‘het bedenken van originele, waardevolle ideeën’ dan zit de originaliteit in het onverwachtse. Dat je in je hoofd op plekken komt waar je normaal niet komt. Maar als je bang bent om dat ene deurtje open te doen zul je nooit weten wat er achter zit. Soms heb je wat lef nodig om iets nieuws te ontdekken……en je geen reet aantrekken wat de ander er van vindt. Wie houdt jou tegen op weg naar vernieuwing? Je Ego of De Ander.

Bono zingt het mooi in het nummer Stand Up Comedy:

“I gotta stand up to ego bet my ego´s not really the enemy
it’s like a small child crossing an eight lane highway
on a voyage of discovery”

En misschien moet je opstaan vanachter je computer. Google laten voor wat het is en de echte wereld in gaan op zoek naar antwoorden. Je Ego thuis latend met je nieuwsgierigheid als gids. Ik ga het vandaag gewoon eens proberen. Het aan ‘Iemand’ vragen in plaats van aan Google. Eens kijken waar ik terecht kom.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: