Are you PINK?. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 510/1001.

28 aug

pink510.001

Hoe scoor jij met je 6 right brain vaardigheden? Daniel Pink benoemt er 6 in zijn boek “Een compleet nieuw brein”. Het boek waardoor ik ooit docent op HKU ben geworden. Hoe dat is gekomen, lees je hier. Pink vertelt in zijn boek dat, 

– left brain arbeid naar lage lonen landen verhuist, 

– we leven in wereld van overvloed

– computers massaal werk overnemen

En als we dus willen overleven in het Westen we concepten moeten bedenken en maken die mensen emotioneel raken. En om dat te kunnen, moeten we die 6 vaardigheden ontwikkelen. Enig idee welke 6 dat zijn? Waarmee raak je mensen zodat mensen jouw product kopen voor meer geld en voor een langere periode?

1. Mensen kopen omdat ze je geloven. ‘People don’t buy what you do; people buy why you do it.’ Simon Sinek legt dat mooi uit in zijn Golden Circle. In mijn directe omgeving is mijn eigen dochter daar een mooi voorbeeld van. Zij is schoonheidsspecialiste, heeft dus kennis van zaken, is mooi maar vind het oprecht heel leuk om mensen mooi te maken. Kennis en authenticiteit gecombineerd met een hoge gunfactor zijn een bijna criminele combinatie. Je voelt je bijna schuldig als je de winkel uitloopt zonder iets te kopen bij mensen zoals Noëlle.

Over welke vaardigheid heb ik hier?

a. Design

b. Storytelling

c. Zingeving

d. Play

e. Empathie

f. Symfonie

2. Een sterk, geloofwaardig, merk bouw je door mensen te raken met opvallende, goede producten die passen bij de mensen waar je het voor maakt. Mensen moeten zich kunnen herkennen in je verhaal en het makkelijk door kunnen vertellen. Dan en Chip Heath schreven daar een interessant boek over; ‘De plakfactor’

Over welke vaardigheid heb ik hier?

a. Design

b. Storytelling

c. Zingeving

d. Play

e. Empathie

f. Symfonie

3. Ok ik geloof je, herken me in het verhaal en kan het doorvertellen maar als ik er niets aan heb, ga ik je niet kopen. Als jij goed weet waarom mensen doen wat ze doen of juist niet doen, kun je daar met je product of dienst mee inspelen. Maar dan moet de dus wel kunnen inleven. Je kun je pas uitleven als je je eerst hebt ingeleefd.  

Over welke vaardigheid heb ik hier?

a. Design

b. Storytelling

c. Zingeving

d. Play

e. Empathie

f. Symfonie

Het is inmiddels 17 over 7. Heb een drukke, leuke dag. Morgen geef ik de antwoorden op de vragen en vertel ik meer over de drie andere skills.

Fijne donderdag.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: