CineSamen. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 495/1001.

3 jul

cinesamen495.001

Werk jij samen met Superhelden? Ik wel. En als je zelf niet zo’n held bent is dat zeker aan te raden. Voor mij is een Superheld een figuur die iets veel beter kan dan jij en, in dit geval, je uit de brand helpt.

Een aantal maanden geleden knaagde een oud idee aan mijn geweten. Ik schreef er al eerder over. Het idee: ‘Welke film wil jij nog een keer in de bioscoop zien?’ Waarom dat knaagde? Omdat ik het nog steeds een goed idee vond en jammer vond dat dat toen niet doorgegaan was. Maar soms ben je te vroeg met je idee of is er een andere reden dat het niet ‘klopt’.

Echter toen ik vorig jaar in Dordrecht een rondleiding kreeg van Geert ter Steeg in The Movies Dordrecht viel er een kwartje. Het verbouwde filmhuis in het voormalig Sinterklaashuis herbergde een kadootje; de filmlounge. Een ‘overgebleven’ ruimte die werd omgetoverd tot thuisbioscoop in de bioscoop. Wat een goed idee dacht ik toen. Het duurde echter een paar maanden voordat het tweede kwartje viel. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en met mijn ‘oude’ idee naar Geert te stappen. Ik deed het voorstel om het oude idee aan te passen en te proberen. Gratis. Ik vroeg de Incredible Amazing Awesome Gerrit Dijkstra het technische deel voor zijn gratis rekening te nemen en met met zijn  drieën gingen we aan de slag. Fix it as you go. Maar wat doe je als je een betaalde klus aangeboden krijgt die weinig ruimte laat voor ‘leuke gratis projecten’? Logisch maar helaas moest Gerrit afhaken en  moesten we op zoek naar een alternatieve Incredible Amazing Awesome Gerrit. De tijd ging echter dringen en de laatste optie om het uit te besteden aan India leek toch niet zo’n goede optie. Gelukkig heb ik nog wat Superhelden in mijn netwerk en de eerste die ik belde was direct raak. Ik twijfelde om deze Superheld te bellen omdat ik wist dat hij Super druk was. Maar een echte Superheld helpt altijd. Die zegt JA en kijkt dan hoe hij het gaat fiksen.

De naam van deze Superheld?

Patrick Jongmans van E-heroes.

En wil je tijdens Big Rivers met 29 vrienden in je eigen bioscoop een muziekfilm kijken met een drankje of hapje er bij, ga je naar www.cinesamen.nl

 

3 Responses to “CineSamen. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 495/1001.”

  1. Carlo Lucas 3 juli 2014 at 9:21 AM #

    Als filmliefhebber kan ik dit initiatief zeer waarderen. Echt gaaf Cor!

  2. Winny 4 juli 2014 at 2:43 PM #

    Hoi Cor, wat een tof initiatief. Een vriendin komt uit die hoek en komt er nog regelmatig. Ik zal je idee met haar delen. Hartelijke groet, Winny

Trackbacks/Pingbacks

  1. Schoonheid komt van binnen uit. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 526 | Design Thinking by Doing - 13 september 2014

    […] op mijn gezicht en toen ik verder keek zag ik dat het mijn goede vriend Gerrit was. Ja deze Gerrit en […]

Geef een reactie

%d