Dit is Design Thinking by Doing verhaal 423/1001. Paarse krokodillen.

18 apr

KROKODIL423.001

Stel je voor. Je portemonnee met al je pasjes, rijbewijs EN telefoon wordt gestolen. Uit je auto omdat jij even naar een collega 15 meter verder op loopt  die je iets wilt vragen. Het overkwam mijn goede vriend GJB te D.

Ja ik hoor sommige denken: “Dan vraag je er om.”

Nou ik denk dan dat ze met hun gore poten van je spullen af moeten blijven.

Maar gelukkig, gelukkig hangen er camera’s.

‘Maar daar kunnen we niet zomaar de beelden van geven, meneertje.’

Zie ik daar een paarse krokodil?

Op weg naar de KPN winkel. Ik ben er 30 jaar klant. 30 jaar!

‘Ik wil graag mijn telefoon blokkeren want hij is net gestolen.’

Nou laat dat graag er maar af. De KPN medewerker vraagt om een legitimatiebewijs. Dat geef ik waarop de KPN medewerker meldt dat het paspoort 4 dagen verlopen is dus de telefoon niet geblokkeerd kan worden. Daarvoor is een geldig legitimatiebewijs nodig. Ik houd het paspoort naast mijn gezicht en vraag of de KPN medewerker me herkent. De KPN medewerker knikt bevestigend maar blokkeert niet. Althans niet mijn telefoon. Ik blokkeer inmiddels wel. 30 jaar klant zijn is niet rechtsgeldig als je paspoort 4 dagen is verlopen. Regels zijn  regels.

‘Maar het kan wel telefonisch.’ roept de KPN medewerker opeens en overhandigt me een telefoon. Die van mij was namelijk gestolen, weet u nog.

Binnen 2 minuten is mijn telefoon geblokkeerd……zonder paspoort en wordt de nieuwe simkaart netjes naar mijn huisadres gestuurd. ‘En dan doe ik er een leuk kadootje bij…….een paarse krokodil.’

Op naar De Bank. Ik moet toch wat geld hebben om de Pasen door te komen. U raadt het al. Ik kan geen geld opnemen bij de bank….waar ik al 32 jaar klant ben. ‘Dan moet u eerst een nieuw paspoort aanvragen.’

‘Maar dat kost geld en dat heb ik niet. Daarom ben ik hier.’

‘Daar heeft u een punt. Maar zonder geldig legitimatiebewijs kan ik u geen geld geven.’ Ik probeer me een weg naar de uitgang te banen langs de paarse krokodillen.

Op naar de politie. Aangifte doen. Wellicht dat dat officiële document deuren opent die nu allemaal gesloten blijven. Potdicht zitten.

Helaas. De politie werkt met een afspraaksysteem. En de eerstvolgende afspraak kan gemaakt worden na Pasen.

2014 dat wel. De Politie. Waakzaam en Dienstbaar. Maar nu even niet.

Maar ik kan wel een briefje maken dat u het geprobeerd heeft. Handgeschreven! Met een hele mooie stempel erop.

Mag ik er dan ook een sticker op. Van een paarse krokodil.

Een Goede Vrijdag.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: