Dit is Design Thinking by Doing verhaal 420/1001. Mijn laatste try out. Eerste voorstelling 30 mei 2014.

15 apr

BINNENCORT420.001

Ik ben er klaar voor. Zo voelt dat. Ik was er al klaar mee. Met mezelf. Het op zoek zijn, niet weten en maar blijven twijfelen. Nu is twijfelen OK maar niet als het je in de weg zit. Als het je groei belemmert. Ik heb al eerder over HET MOMENT geschreven maar ik ga nu even geen link geven die je naar HET MOMENT brengt. Ik wil dat je even HIER blijft….als je er toch bent.

Mijn goede vriend Walter is naast een hele goede vriend ook een echte inspiratiebron. Hij is een woordentovenaar die het ook nog eens geweldig kan vormgeven. Ik moest aan Walter denken omdat hij ‘Love what you dont’t!’ als Whapstatus tekst heeft.

In die tekst zit ongelooflijk veel spanning. En die spanning zoek ik elke ochtend op. Wekkertje 6.00 uur. Een keer snooze om 9 minuten na te denken over mijn onderwerp waar ik over ga schrijven. Vanochtend was het weer zwaar om uit bed te komen. Maar ja ik weet dat het niet uit maakt hoe laat ik de wekker zet, ik wil toch altijd blijven liggen. En belangrijker. Afspraak is afspraak. Als je al geen afspraak met jezelf kunt maken waar zijn we dan mee bezig. Terug naar het onderwerp.

Na ruim een jaar schrijven, alle content weggeven en live try outs in de vorm van TED talks, colleges, trainingen en workshops ben ik er klaar voor. Het afgelopen jaar ben ik niet pro actief geweest in hoe ik geld kon verdienen met ‘Design Thinking’. Toch is er aardig wat business uit mijn blog gekomen. Wildvreemde bedrijven die via via op mijn blog terecht kwamen en mij inhuurden voor een inspiratiesessie, gastcollege, TED talk, masterclass, workshop en weet ik veel wat voor andere namen je allemaal kunt bedenken voor wat ik het afgelopen jaar gedaan heb. Het blog is eigenlijk een grote CV. Best stoer een CV van 1.500 pagina’s.

Het is inmiddels 6.53 en ik denk niet dat ik ga halen om om 7.00 te posten. Ik wil deze post even afmaken. Sorry vroege vogels.

Gisteren was mijn laatste try out.Voor linC. Leiderschap in Cultuur:

‘LinC is een leerprogramma voor leiders in de culturele sector die hun creativiteit en intuïtie inzetten voor een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector. LinC werkt aan persoonlijk leiderschap, kennisdeling, nieuwe inzichten, inspiratie en nieuwe verbindingen tussen leiders, culturele instellingen en disciplines, tussen cultuur en samenleving.

LinC wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht (USBO) en Kennisland in samenwerking met HKU enCoaching in de Cultuur.’

LinC kost 20.000 euro (incl. btw) per deelnemer, inclusief studiemateriaal. Daarvan betaalt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 18.000 euro en vragen we een eigen bijdrage van 2.000 euro (incl. btw) per deelnemer.

Nelly van der Geest mijn Master docent had me voorgesteld en gisteren gaf ik een 3 en half uur durende workshop Design Thinking die zo werd aangekondigd. De samenvatting van de 1.500 pagina’s:

Schermafbeelding 2014-04-15 om 07.07.16

Na de TED talk in Istanbul was dit ook een opdracht waar ik best nerveus voor was. Een gevoel dat alleen maar erger werd na het vertellen van mijn  Waterbakker verhaal. Normaal garantie voor minstens een paar glimlachen. Nu bleven de blikken kritisch en strak op mij gericht. Gelukkig maakte het Duimworstelen wel eea los bij de groep maar dit werd geen makkie. En dat zijn  misschien wel de beste. Want makkelijk is niet iets wat ik leuk vind. De beste opdrachten zijn  die waar je op het randje van je kunnen balanceert. Dat was gisteren. Na 3 en half uur hard werken was de groep opgeladen en ik leeg. Moe maar voldaan. Ik viel in slaap in de trein en werd wakker door een trilling in mijn linker broekzak. Een bericht van Iselien, mijn opdrachtgever:

‘Was goed vandaag Cor! Blije en geïnspireerde deelnemers LinC – thanx’

Bedankt Iselien. You made my day. My week and maybe my year.

Gisteren was de laatste try out.

En voortaan organiseer ik zelf nu elke maand een Masterclass Design Thinking. Voor 10 m/v.

De eerste is vrijdag 30 mei 2014. Van 13.00 tot 18.00.

Kosten € 495,-

En ik geef 1 deelnemer 100% corting. Wie dat is? Degene die 30 mei kan en mij laat weten weten waarom hij/zij wilt komen. Hoeft niet in 1.500 pagina’s. Hoe corter hoe beter.

cornoltee@mac.com

One Response to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 420/1001. Mijn laatste try out. Eerste voorstelling 30 mei 2014.”

  1. maarten 15 april 2014 at 7:03 AM #

    Smart 🙂 Veel succes.
    Gr Maarten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: