Dit is Design Thinking by Doing verhaal 414/1001. Onvoorspelbaar Onvoorstelbaar

9 apr

ONVOORSTELBAARONVOORSPELBAAR414.001

Ik ben een fan. Een fan van Wes Anderson. Hij maakte oa The Royal Tenenbaums, Fantastic Mister Fox, Moonrise Kingdom en zijn laatste:

The Grand Budapest Hotel.

Mocht je net uit een winterdepressie komen en nog niet helemaal klaar zijn voor de lente ga dan deze film kijken. Heerlijk. Ik ga er niet teveel over vertellen. Ik ga wel een plaatje laten zien dat in een beeld het verhaal van de film laat zien. Als ik er naar kijk word ik weer vrolijk en verschijnt er een glimlach op mijn gezicht  van oor tot oor die er het komende uur niet meer vanaf gaat. Maar om me door zware tijden heen te loodsen heb ik besloten dat ik een beeld uit de film ga uitprinten op doek. Voor naast mijn bed. En ik stel hem in als achtergrondfoto op mijn telefoon. Dan glimlach ik toch zeker een paar keer per dag. No Matter What.

Nieuwsgierig naar het plaatje?

Komt ie.

The-Grand-Budapest-Hotel

Mocht je de film nog niet gezien hebben, probeer dan het volgende eens.

Beschrijf  zo gedetailleerd mogelijk de karakters op de foto en hun relatie. Hoe uitgebreider hoe beter. Ga daarna naar de film kijk hoe het echt zit. Dan kom je er achter dat je er helemaal naast zit. Want dat zit je altijd bij Wes Anderson. Zijn films zijn onvoorspelbaar. En onvoorstelbaar mooi gemaakt. Elke scene is een kunstwerk. De film duurt 100 minuten. Laten we zeggen dat er 10 scenes in een minuut zitten. 1000 werken! Kan ik voorlopig dus nog wel even vooruit met het printen van scenes uit The Grand Budapest Hotel.

Maar laat ik beginnen met bovenstaande. Dat ga ik nu regelen. Niet morgen maar NU.

Schermafbeelding 2014-04-09 om 07.16.50

Wil je de trailer zien. (wat ik NOOIT doe) klik dan hieronder. Dat is een youtube filmpje. Die zie je dus niet in de mail. Moest ik even zeggen van Diane:

“Tip van de dag vvor abonnes; zet ff onder de plaatjes in je blog of ’t ’n filmpje betreft. Dat zie je niet in de mail. Hoef je niet tevergeefs het web op voor bewegende beelden. You both…convince & confuse me at the same time.”

 

3 Responses to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 414/1001. Onvoorspelbaar Onvoorstelbaar”

 1. Paul Ricken 9 april 2014 at 6:18 AM #

  Awesome, thanx Cor. What a great use of colours and scenery. Like a grazy fairy-tale.

 2. Carolien Geurtsen (@Caro_Geurtsen) 9 april 2014 at 6:31 AM #

  thank you thank you thank you 😉
  sounds like a golden tip = zin in die film

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 424/1001. De digitale kwast. | Design Thinking by Doing - 19 april 2014

  […] Vandeweek beleefde ik een ouderwets spannend fotomoment. Niet dat ik een spannende foto aan het maken was, nee ik ging een foto ophalen. Het voelde echt precies zoals vroeger toen ik ook na 3 dagen wachten mijn foto afdrukken op kon halen bij Kinorama. Nu was het de HEMA waar ik naar toe liep. Niet voor  36 foto afdrukken. Nee, nu ging ik 1 frame uit Wes Anderson’s  ‘The Grand Budapest Hotel’ ophalen. Ik had hem op canvas laten printen. Waarom? Dat lees je hier. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: