Dit is Design Thinking by Doing verhaal 402/1001. Life before the digital camera

29 mrt

robbert.001

Robbert Jansen is een kunstenaar. Een hele goede kunstenaar. Vind ik. Ik ken  niemand die beter in staat is om zijn ideeën te verbeelden dan Robbert. Zo vroeg hij me ooit mee te werken aan een campagne voor een coffeeshop in Amsterdam. Toen hij dat vroeg stond ik niet direct te springen van enthousiasme. Hij wilde mij namelijk als model gebruiken. Maar toen hij het idee vertelde was ik om.

corkoffieroken

Robbert Jansen is een Design Thinker. Hij kijkt om zich heen en bedenkt oplossingen waar mensen iets aan hebben. Robbert is bijna net zo oud als ik en heeft net als ik het analoge fototijdperk bewust meegemaakt. En daarmee bedoel ik bewust meegemaakt. Gemaakt. Met spieglreflexen rond de wereld gesjouwd en foto’s gemaakt. Veel foto’s gemaakt. Die dan in dozen belanden. En daar blijven. Onzichtbaar. En dat is heel jammer. Herkenbaar?  Robbert bedacht het volgende. Hij maakte een sjabloon en legde daar de foto’s in en maakte DAAR dan een foto van die hij uploadde op blurb.com om er vervolgens een fotoalbum van te laten drukken. Make stuff. I love Robbert.

robb1 robb2 robb3

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: